Holdanya unokája



Démenotar egy szanatóriumi szobában ébred. Nem igazán tudja, miként került oda. Egy iskolai barátja, Palocsai Konrád segíti a beilleszkedésben, ami nem könnyű feladat. A Karády Katalin Intézet ugyanis nem egy tipikus stressz klinika, hamar kiderül, a valóság különös átjárói találhatók meg az ódon falak között. Barátja segítségével Démenotar egy olyan utazásba kezd, amely túlmutat a szokványos pszichológia határain, feltárja előtte az emberi létezés mélyebb összefüggéseit.

Ez a regény legalább annyira misztikus, mint amennyire meghökkentő. Kiderül belőle, hogy sokszor az út nem mások, hanem önmagunk felé vezet. Ez az utazás átvisz a gyerekkor, a mesék, a szerelmes levelek, a diktatúra világán is, hogy elérkezzen végső céljához, vagyis önmagához.





További hasonló könyvek


Szeretlek, Garfield

Keszthelyi György problematikus, konfliktus érző költészetét volt esélye megismerni az Olvasónak. A Bookartnál sem ez az első könyve: Lélekzárka című prózája 2014-ben jelent meg a kiadónál. Ebben a válogatásban legjobb formáját mutatja: azt a szűkszavú, űzött világot, mely nagyon mai, nagyon nyomasztó és felemelő egyben – hiszen vers.

Pulzus

Külső-belső utazás lenyomata ez a verseskötet. Koncentrikusan szerveződő három ciklusa a szülőhely, szülőhaza körzetéből indít, majd az anyanyelv szféráján átvándorolva sorra veszi a fizikai földrajzi tér jelentősebb gócpontjait, magyarán szólva a tágabb világ némely nagyvárosát. Erdély, Magyarország, nagyvilág. Három szóban ezek a kötet földrajzi koordinátái. Azok forgathatják haszonnal e könyvet, akik kíváncsiak az emberi sors […]

Fekete áradat

Ez is csak egy átlagos napnak indult a tengerparton. Aztán véget ért a világ… Mike és Beth a meteorvihar előtti estéig még csak nem is tudtak egymás létezéséről. Az életunt, depressziós filmproducer és az alkalmi munkából élő, kiégett nő véletlenül szomszédok lesznek, majd pár üveg pezsgő és az emberi kapcsolat iránti igényük lángra lobbant köztük […]