Nagy István 150A Nagy István születésének 150. évfordulójára rendezett kiállítás és katalógus több szempontból is mérföldkő a Csíki Székely Múzeum életében, mivel egy olyan művész életművének a bemutatására vállalkozott, akinek nevét iskolák, utcák viselik, de műveit, életét, munkásságát mégis itthon kevesen ismerik. Ez célt ad, hogy a múzeum megismertesse az elfeledett vagy eddig nem ismert nagyjainkat, így Erdély-szerte Nagy István életművét is. A katalógus szerkesztői Sebestyén György és Túros Eszter, akik egyben a kiállítás kurátorai is. A tárlat augusztus 30.-ig megtekinthető Csíkszeredában.

További hasonló könyvek


Volt egyszer egy város. A néhai Marosvásárhely

A Volt egyszer egy város. A néhai Marosvásárhely című képeslapalbum azt az egykori Marosvásárhelyt mutatja be, amelyet szüleink, nagyszüleink ismertek. Mi ezt ma már csak korabeli fotókról és képeslapokról láthatjuk, és bele képzeljük azokat a történeteket, amelyeket elődeink meséltek.

Hosszú úton, Szék 1967–2022

Korniss Péter világhírű fotográfus 1967-ben járt először Széken. Élete azóta összefonódott a faluval és annak lakóival. A székiek befogadták, már közéjük tartozik. Ő úgy volt hálás Széknek, hogy az életéből ötvenöt évet szánt erre a könyvre. Fotóalbuma világpremier, még senki nem dokumentálta fotókkal ötvenöt éven át egy település életét.