Pipőke és Mösziő Pompidou vándorcirkusza

Pipőke és Mösziő Pompidou vándorcirkusza



Pipőke olyan talpraesett kislány, hogy a nyári vakációban egyedül utazik vidékre a bácsikáihoz, akik afféle csodabogarak, saját cirkuszuk van, sőt, egy kivételes tehetségű mutatványos kutyával is büszkélkedhetnek. Hamarosan kiderül azonban, hogy a három nagybácsi nemcsak artistának kiváló, hanem a csirkefogásban, széltolásban és zabhegyezésben is utolérhetetlen.
Pipőke kénytelen a kezébe venni a csőd szélén álló cirkuszi kompánia sorsát, és a szertelen művészlelkek nemsokára friss illatúan és még frissebb lendülettel indulhatnak világ körüli turnéra.

De vajon tényleg ez hiányzott ezeknek a csodabogaraknak? Mi fontosabb: a boldogulás vagy a boldogság? A gondosság vagy a gondtalanság?

Pipőke és a Pompidou cirkusz életművészeinek közös kalandjai egyszerre szórakoztatóak és elgondolkodtatóak, mint azt Markus Majaluomától, a magyarul már olvasható Apa-sorozat szerzőjétől megszoktuk. A gyerekek olykor lehetnek felnőttebbek a felnőtteknél, a felnőttek pedig gyerekebbek a gyerekeknél. Egy kicsi játék, művészkedés és lustálkodás mindenkinek kell.





További hasonló könyvek


Csak egy mosolyt, Komitász

Arev, a rózsarigó nagy fába vágta a csőrét: az otthonát nyújtó, örökké bánatos bronzszobor arcára szeretne végre mosolyt csalni. A szobrot Komitászról mintázták, a világhírű örmény zeneszerzőről, akinek tragikus sorsa szorosan összefonódik népével. Kiss Lehel meseregénye múltról és szárnyra kapó, lankadatlan reménységről szól. Valós örmény tájakon repít át, amelyek Maros Krisztina csodaszép rajzaiban elevenednek meg.

Mindig velem 139. zsoltár

Mindig velem 139. zsoltár

Sally Lloyd-Jones és Jago, a Jézus meséskönyve, a Biblia és a Dalrakeltő népszerű alkotópárosa ezúttal egy szemet-szívet gyönyörködtető lapozóval lepi meg a legkisebbeket és a 139. zsoltár üzenetével bátorítja őket: Isten mindig, minden helyen velük van.

Kalandorjeti Fémkeleten. Az ellopott kulcs

Fémkelet legszigorúbban őrzött börtönéből megszökik a műkincsrabló Bajszos Béka. Egy betörésbiztos irodából eltűnik a főváros, Metalit pótolhatatlan kulcsa. Az ügyben nyomozó Somát pedig elnyeli egy hegyetlen hegy. Tolvaj, kulcs és kalandorjeti felkutatására Tatumbó rejtész indul, mégpedig nem is akárhova: egyenesen a gépváros feltérképezetlen gyomrába. Így kezdődik Soma második fémkeleti története, melyben a hősök egyre mélyebb […]