September 10, 2019

Jelentkezz olvasójátékunkra!

Idén is meghírdetjük az Olvasd el, és játssz velünk! olvasójátékunkat. Íme a kiírás:

 

 Olvasd el, és játssz velünk!
– olvasás-népszerűsítő játék –

A Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői évről-évre kiemelt figyelmet fordítanak a kortárs irodalom népszerűsítésére, az olvasóvá nevelésre, ezért a 25. könyves szemlét megelőzően is olvasójátékot hirdetnek a gyerekek és fiatalok körében.
A játék kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy az olvasni szerető gyerekek és ifjak újabb igényes kortárs művekkel ismerkedjenek meg, illetve azok körében is megszerettesse a nyomtatott betűket és a könyv illatát, akik kevésbe szeretnek olvasni.
A jelentkezőknek az olvasás-népszerűsítő játék szervezői által kijelölt műveket kell elolvasniuk, majd olyan játékos feladatokat kell megoldaniuk, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasói élmények megosztására.

A szervezők három kategóriában hirdetnek játékot. A korosztályok életkori sajátosságait és olvasói igényeit figyelembe véve a következő műveket jelölik olvasásra:

IV. osztály
Keresztesi József: Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza, Móra Könyvkiadó, 2019.
V-VI.osztály
Igaz Dóra: Egy fiú a csapatból, Pozsonyi Pagony, 2018.
VII-VIII.osztály
Wéber Anikó: Zuhanórepülés, Pozsonyi Pagony, 2018.
IX-XII. osztály
Grecsó Krisztián: Vera, Magvető Könyvkiadó, 2019.

 

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 20.
A jelentkezés módja: 3 fős csapatok (osztályonként legfeljebb két csapat) jelentkezhetnek, feltüntetve a résztvevő diákok nevét, évfolyamát, az iskola nevét, a felkészítő pedagógus nevét, telefonszámát és postacímét, valamint a csapat nevét.

A kategóriánként első 15 jelentkező csapat az olvasásra kijelölt könyvet ajándékba kapja.

Nyolcnál több csapat jelentkezése esetén október végén előválogatásra kerül sor. Az elődöntő feladatlapjait október 23- án e-mailben kapják meg a csapatok. A kérdéseket november 1-ig kell megválaszolniuk. A döntőbe jutó csapatok névsorát november 7-én szintén e-mailben közlik a szervezők.  A döntőbe jutó csapatok a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra.

Az Olvasd el, és játssz velünk! játékra  a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár gyermek és ifjúsági programjainak keretében kerül sor.

Jelentkezés és további információ kategóriánként:
csucsok@vasarhely.ro
egyfiuacsapatbol@vasarhely.ro
zuhanorepules@vasarhely.ro
vera@vasarhely.ro