A legszebb ajándék



Amikor az erdőben leesik az első hó, az állatok alig várják már a Télapó és a karácsony érkezését.

Pacsninak, a kis mókusnak eltörött a lába és az emberek gyógyították meg. Lelkesen meséli el a többieknek, hogy vendéglátói versekkel, dalokkal és sütivel készülnek az ünnepekre, a Mikulást pedig kedves dalokkal várják.

Micsoda remek ötlet! Most már az állatok is szeretnék meglepni valamivel a Télapót!

De vajon minek örülne a legjobban?

Kedves adventi történet az ajándékozásról és a közös alkotás öröméről.





További hasonló könyvek


Igaz mese a keresztelésről

Mi mindenre jó a víz? Hogyan lehet megtisztítani azt, ami nem is látszik? Egyáltalán miért kell? Lackfi János igaz meséje nemcsak Jézus megkeresztelkedésének történetét mondja el, hanem a gyerekek számára is érthetően, könnyedén mesél a megtisztulásról, a szeretetről vagy akár a lélekről. De leginkább mégis arról szól a mese, hogy jónak lenni jó.

Unikornisok mesés világa

Gyöngy megszületik a Rózsaszín Felhők Birodalmában, ahol virágtündér-keresztanyja vigyázza minden léptét. Lili, a kis unikornis megment egy kislányt, és bátorságának köszönhetően megtanul repülni. Mázli lesz az első kandúr-unikornis az unikornisok országában… Tizennégy tanulságos és kedves történet barátságról, jóságról, hűségről és bátorságról, melyek kicsiket és nagyokat egyaránt kalauzolnak el az unikornisok csodálatos világába.

Galócák

Kirándulásaik során Peti és Huni Apuval (Peti édesapjával) felfedezik Kolozsvár környékét. Legendás helyeken túráznak, különleges kalandokban van részük. Például a kajaktúrán az óriás ragadozóhal, a galóca legendája bukkan fel, amely névadójává válik a fiúk túratestvériségének. Útjaik alkalmával, Apu segítségével, számos rovarral, lepkével, madárral, halfajtával, emlőssel találkoznak. Idővel egyre felelősebb kirándulókká válnak: megtanulnak biztonságos módon tábortüzet […]