ÁlomkergetőMegvásárolom

Ezért érdemes utazni! Azt tartják: „a világ annyi, amennyit látsz belőle”. Egyetértek ezzel. De ne csak a szemeddel láss, a lelkedet is tárd ki a befogadás felé! A világ sokarcú és határtalan. Tele van csodákkal! Természetesen kell egy jó értelemben vett megszállottság hozzá, hogy elindulj, hogy megtedd az első bátor lépést. Utána már nincs megállás! Beszippant az utak bűvölete, a „még többet látni akarás” telhetetlensége. A vágy, hogy elmerülj az emberi kultúra ezerszínű tengerében, úrrá lesz rajtad. Utazásaim során sokat tanultam. Tágult az életszemléletem, alakult az értékítéletem, nyitottabbá váltam. Változtam. A tudatos megismerési kényszeremet az évek során lassacskán felváltotta az ösztönös megtapasztalás, rácsodálkozás, megélés nyugalma. Egyre jobban szeretek csak úgy meglenni az élményben, az alkalomszerűen adódó pillanatokban. A begyűjtött élmény-poggyász aztán elkíséri a mindennapjaimat, erőt ad, ha elfáradok, megvigasztal, ha elcsüggedek. Beépül az életembe, együtt haladunk tovább. A magam gyönyörűségére, az átéltek rögzítésére írtam meg beszámolóimat, hogy az idő ne mossa egybe, ne halványítsa el a benyomásaimat. Ez a könyv a 2000–2017 közötti emlékezetesebb utazásaimat, nyaralásaimat tartalmazza. Úgy jegyeztem le, ahogyan átéltem őket, az eufórikus elragadtatástól az esetleges kellemetlenségekig, mert így igaz, így hiteles. Számomra hatalmas örömforrást jelentett mindegyik. Ezt az örömöt, az utazás, a felfedezés izgalmát szeretném megosztani most Veled is, kedves Olvasó! Ha kedvet érzel hozzá, gyere velem, álmodj velem!

További hasonló könyvek


Keresztül kasul a nagyvilágban I.II.

A könyvet lapozva Gaal Györgyöt és feleségét huszonkilenc világjáró útjára kísérheti el az olvasó. Az útibeszámolók erdélyi, romániai magyar szemmel íródtak: a szerző az itteni viszonyokhoz méri a látottakat. A beszámolók kronologikus sorrendet követnek, így az írások tükrözik a világ változásait. Az élmények a korhoz kötöttek. Egyes írásokban még márkát, pesetát említ, más helyen az […]

Daphne ideje

Egyed Emese kötete sokhangú létköltészet. De a költő lét-, közérzetének poétikai kinyilatkoztatásai sosem fajulnak világfájdalmat magára vállaló költői pózzá, a szűkszavú emlékvillanások, sorsproblémák a mélyen átélt személyesség hangján szólítanak meg.