Hétfő, 2018. február 19.
ZSUZSANNA napja
Menü

Margó

Hétfő, 2012. február 20. | Sebestyén Mihály

Hat rendőr hány magyar?


Egy sem. Természetesen. Ugyanis továbbra sincsenek magyar nemzetiségű rendőrök nálunk legalább is akkor szolgálatban, amikor magyarokat kell eltávolítani egy tanintézményből. Sőt úgy tűnik józanul gondolkodó rendfenntartó parancsnokság sincsen.

Magukról megfeledkezett pimasz magyarokat kellett kilökdösni, akik nyelvüket merték használni egy iskolának szóló adománylevélben. Az igazgatónő, egy hisztérikus erdőlakó (codrucza) avagy inkább szárazág népének szép erdejében, igazi bosziként azonnal rendőrt hívott a magyar nyelv láttán. Miért teszi, teheti? Mert látja, hogy soha senki ezért meg nem fogja büntetni. Mert egy még nagyobb oktatási intézmény még felfuvalkodottabb vezetője, egy kopott újjú rector minimus kijelentheti vígan és anti-európai módra, hogy nem köll az orvosegyetemnek az a fránya multikulturalitás és egyáltalán az egyetemi autonómia jogcímén, hagyjanak békét neki. De a magyarok nyughatatlanok, nem akarnak lemondani szerzett jogaikról. Panaszkodnak, cselekszenek, hisznek a törvényben, amelynek betűit értük (is) vetette papírra a törvényhozó. A plágium-egyetem a multikulturalitás nyilt elutasításában teljesen eredeti, önálló. (Rebesgetik, hogy régi légiós hagyomány élesztője, de odafönn a Kosárdombon ezt is váltig tagadják.)

Az iskolaigazgatónő férje a kultúra őre Maros megyében. Nem a multikulturalitásé, kizárólag az egynyelvű államié.

Mi várható el a hűséges hitvestől? A teljes azonosulás, a vakhit, a magyar mellőzése. Igy dukál a codrucákban, valahol Európa peremén, ami nem tévesztendő össze a mi Somos-tetőcskékkel és besei erdőcskékkel meg a Csere-erdőcskékkel, ugyanis ott maradéktalanul megvalósul a multikulturalitás a fák világában, léteznek erdészeti multikultúrák, jól megférnek a fenyvesek, a tölgyekkel, az akác és a sokác (vagyis sok akác egyhelyen).

Ha pedig holnap egy tanuló kijelenti, hogy az igazgató asszony gyülöletkeltő cemende (nem kőszűz), akkor ki fogják rendelni a csendőrség vagy a titkosszolgálat különleges alakulatait? Tessék már mondani, rejtegetnek valahol anti-magyar tankokat begyújtott motorral?

És hány tankelhárító européert tartanak nyilván Vásárhelyen?

A 2. iskolai botrányos eset mindaddig megtehető, amig nem szolgáltatnak példát a honi hatóságok, bíróság, ügyészség az ellenkezőjére. Úgy ahogyan egy alabamai fehér bíróság manapság fehéreket ítél el a színesbőrüek bántalmazásáért, faji megkülönböztetéséért. Igaz, ahhoz kellett az USA-ban egy polgárjogi mozgalom, egy Martin Luther King, tüntető menetek, fehér szolidaritás a feketékkel, elnök, kormány, kongresszus. Vajon ehhez is az kell, hogy egy magyar (kisebbségi) polgárjogi aktivistát lepuffantsanak a kodrucákból leselkedő kopottújjú mesterlövészek? Készülnek tán 1990 márciusának ismétlésére a ho(r)dákok?