Hétfő, 2020. április 6.
VILMOS, BÍBORKA napja
Menü

Kultúrtér

Péntek, 2016. február 26. | Szerk.

Ünnepi rendezvények a színház fennállásának 70. évfordulója alkalmából


A marosvásárhelyi intézményes színház fennállásának 70. évfordulója alkalmával a 2015/2016-os évad során a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata ünnepi rendezvényekkel várja közönségét.

A 2016. március 10-e és 16-a közötti időszakban kerül sor a színházalapítást idéző évfordulós rendezvénysorozatra Az első hetven év címmel. 
Az ünnepi hét nyitánya Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátékának bemutatója lesz, melyet a legendás Székely Színház legelső előadásának, A mosoly országa premierjének hetvenedik évfordulójára, 2016. március 10-ére időzített a Tompa Miklós Társulat. Az ünnepi műsorrend további előadásokkal és kísérőrendezvényekkel folytatódik. Esténként a Tompa Miklós Társulat jelenleg műsoron szereplő reprezentatív előadásai tekinthetők meg, a délelőtti és délutáni órákban tárlatmegnyitókra, színházi előadások archív felvételeinek megtekintésére, könyvbemutatókra, kegyeleti temetői sétára, szakmai találkozókra kerül sor.
 
A részletes program a társulat honlapján és közösségi média profilján követhető.
A kísérőrendezvényekre a belépés díjtalan, az előadásokra jegyek válthatók a www.biletmaster.ro honlapon, a Kultúrpalota jegyirodájában 12.00-16.30 óra között, a színházi jegypénztárban 9.00-15.00 óra között és előadások előtt egy órával.
 
 Ilyen volt a Székely Színház legelső előadásának, A mosoly országa premierjének a plakátja: