Szombat, 2020. július 11.
NÓRA, LILI napja
Menü

Kultúrtér

Hétfő, 2016. szeptember 19. | Szerk.

Olvasójátékra hív a marosvásárhelyi könyvvásár


Dragomán György, Szabó T. Anna és Bosnyák Viktória műveit kell elolvasniuk azoknak a fiataloknak, akik részt vesznek a marosvásárhelyi könyvvásár idei olvasójátékán. A 22. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői ugyanis az elmúlt évekhez hasonlóan idén is olvasójátékra hívják a fiatalokat a könyves szemlét megelőző időszakban.

A szervezők három kategóriában hirdetnek játékot. Figyelembe véve a korosztályok életkori sajátosságait és olvasói igényeit a következő műveket jelölik olvasásra:

1.       III-V. osztály
 Szabó T. Anna: A Fűszermadár

2.       VI-VIII. osztály
 Bosnyák Viktória: Elképesztő

3.       IX-XII. osztály
Dragomán György: Máglya

A jelentkező csapatoknak a kijelölt műveket kell elolvasniuk, majd játékos feladatokat kell megoldaniuk, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasói élmények megosztására.

A Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői kiemelt figyelmet fordítanak a kortárs irodalom népszerűsítésére, az olvasóvá nevelésre, és úgy gondolják olvasójátékuk kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy az olvasni szerető gyerekek és ifjak újabb igényes kortárs művekkel ismerkedjenek meg, illetve az olvasni kevésbé szerető gyerekek körében is felkeltse az olvasókedvet.

Jelentkezési határidő: október 3.


A jelentkezés módja: 3 fős csapatok (osztályonként max. 2) jelentkezhetnek. A jelentkezésnek tartalmaznia kell a résztvevő diákok nevét, évfolyamát, az iskola nevét, a kapcsolattartó nevét és telefonszámát, valamint a csapat nevét.

A kategóriánként első 15 jelentkező csapat az olvasásra kijelölt könyvet ajándékba kapja.

A kategóriánként tíznél több csapat jelentkezése esetén október végén előválogatásra kerül sor. A döntőbe továbbjutó csapatok a 22. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra.

Az Olvasd el, és játssz velünk! játék  a november 10 és 13-a között megrendezésre kerülő 22. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár gyermek és ifjúsági programjainak keretében zajlik.

Jelentkezés és további információ kategóriánként:
fuszermadar@vasarhely.ro
elkepeszto@vasarhely.ro
maglya@vasarhely.ro