Vasárnap, 2020. július 12.
IZABELLA, DALMA napja
Menü

Kultúrtér

Hétfő, 2016. augusztus 8. | Szerk.

Nemzetközi gitárfesztivál lesz Marosvásárhelyen


Kelet Európa legnagyobb és legnépszerűbb gitárfesztiváljának ad otthont Marosvásárhely augusztus 10-e és 15-e között. 

Az immáron 11. alkalommal megszervezett Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárfesztivál programjai a város különböző pontjain, főbb koncertjei pedig a Kultúrpalotában és a Színháztéren zajlanak. A fesztivál meghívottjai 10 országból érkeznek: Japán, Ausztria, Franciaország, Ausztrália, Görögország, Magyarország, Venezuella, Szerbia, Németorszag, Románia stb.  elismert művészeit hallgathatjuk.
 
A hatnapos rendezvény egyéni előadásokat, különböző kamarazenei koncerteket, fiatal tehetségek bemutatkozását, mesterkurzusokat, művészi filmvetítéseket, modern és régi hangszerek, illetve az AER akusztikus erősítőrendszer kiállítását kínálja.
 
A  fesztivál fő meghívottja  az ausztrál Tommy Emmanuel, aki először koncertezik Romániában.  
Tommy Emmanuel karrierje során rengeteg figyelemre méltó előadóval játszott együtt, többek között Chet Atkins-szel, Sir George Martin-nal, Air Supply-val és John Denver-rel. 1994-ben a John Farnham Band-be került, az ausztráliai John Farnham meghívása révén Stuart Fraser mellé a Noiseworks-ből a Concert For Rwanda albumra. 2000-ben Tommy és Phil Sydney-ben a nyári Olimpián záró ünnepséget adtak elő, amelyet a TV-ben az egész világon látni lehetett.[3] Mikor együtt játszottak, néha a két testvér megosztozott egy gitáron, s egyik kezüket szabadon hagyva játszottak. Tommy fellépései az egész világon nagyon nagy népszerűségnek örvendenek és nagyon energetikus, sosem hagyja unatkozni a rajongóit. Néha fellép a turnéin Lizzie Watkins szövegíró és dalszerző. 2008-ban a Guitar Player magazin májusi számában az olvasók szavazatai alapján Emmanuel lett a „Legjobb Akusztikus Gitáros”.
 
„A széleskörű közönség megnyerése érdekében ingyen belépést biztosítunk minden érdeklődőnek” – írják a szervezők a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.
 
Az esemény programjáról itt lehet olvasni.