Hétfő, 2020. április 6.
VILMOS, BÍBORKA napja
Menü

Kultúrtér

Szerda, 2016. április 27. | Szerk.

Koncert a Márton Áron játékfilmért


Marosvásárhelyen folytatódik csütörtökön este 7 órától az a tavaly indult jótékonysági koncertsorozat, amely a Zord idők csillaga című játékfilm forgatását támogatja.
 
A Kultúrpalotában marosvásárhelyi és környékbeli tehetséges művészek állnak a közönség elé: a marosvásárhelyi Állami Filharmónia művészei – Lokodi Károly, Molnár József, Zágoni Előd és Molnár Tünde –, a Musica Humana Kamarakórus Csíky Csaba karnagy vezetésével, a Mustármag Énekegyüttes, Koszorús Krisztina, a Titán együttes, Vizi Imre.  Kárp György és Kilyén Ilka színművészek, valamint Nagy Miklós Kund (erdélyi magyar publicista, szerkesztő, művészeti író, műfordító) és kedves felesége Nagy Éva Márton Áron gondolatait tolmácsolják az est folyamán.   Eddig Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Csíkmadéfalván, Csíkrákoson, Csíkkarcfalván, Csíkcsicsóban csendültek a tálentumok a nagyjátékfilmért. „A jótékonysági koncertek során pontosan azt láttuk megvalósulni, amiért a filmmisszió elindult: az összefogás előhívja a közösségek erejét és gazdagít bennünket, a fiatal generáció is rácsodálkozik Márton Áronra” – mondák a szervezők. Hangsúlyozzák: „a cél közös, egymást erősítve tudjuk elérni a film megvalósítását”.
 
A közösségi összefogással készülő film főszereplője, a nagytiszteletű Márton Áron püspök, de elsősorban nem neki van szüksége arra, hogy emlékét ápoljuk, hanem nekünk ad lehetőséget arra, hogy köréje tömörülve újra közösséggé váljunk, önerőre ébredjünk, felismerjük a közösségben rejlő lehetőségeinket.
„A püspök kikezdhetetlen személyiségét sokan és sokféleképpen megpróbálták már szavakba önteni, ebben az esetben játékfilm formájában szeretnénk a vele együtt küzdő népet a vásznon viszontlátni” – vallják a film készítői. 
 
A jegyek megvásárolhatóak a Kultúrpalota jegypénztárában vagy a koncert előtt a helyszínen, de további adományokat is elfogadnak az est folyamán.
A nagyobb összegű adományokat az alábbi számlaszámra várják: OTP Bank Romania SA, Târgu-Mures, Sucursala Ag. Piata Trandafirilor, RON: IBAN RO15OTPV320000915978RO01 SWIFT KÓD: OTPVROBU, a következő megjegyzéssel: Donaţie, Márton Áron film.