Szerda, 2020. július 15.
HENRIK, ROLAND napja
Menü

Kultúrtér

Csütörtök, 2016. szeptember 8. | Szerk.

Hat új bemutatóval készül a Liviu Rebreanu Társulat


Gőzerővel folynak a 2016/2017-es évad előkészületei a Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulatánál. Rövid időn belül a színház megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, új projektekkel és előadásokkal várva kedves nézőközönségét.

Az ötvenötödik évadban a Liviu Rebreanu Társulat hat kiváló bemutatóval várja a marosvásárhelyi közönséget. Első közülük a Nők az idegösszeomlás szélén, egy Pedro Almodóvar film nyomán Răzvan Mazilu által rendezett musical a Nagyteremben.

Bocsárdi László rendezi a román társulat második nagytermi bemutatóját, A Mester és Margarita című előadást Mihail Bulgakov egyik legismertebb regénye nyomán. A darab egy misztikus mese jóról és rosszról, bátorságról és gyávaságról, szeretetről és önfeláldozásról.

A kisteremben három bemutató készül.

A :P (négy színdarabocska az ellenségekről) a kiváló marosvásárhelyi fiatal drámaírónak, Székely Csabának a Liviu Rebreanu Társulat színészei számára írt legújabb színműve. Az előadás rendezője Sebestyén Aba, aki a szerzőnek már több darabját vitte színre nagy sikerrel.

Radu Nica rendező is visszatér ebben az évadban Marosvásárhelyre. Az ő rendezésében láthatjuk majd Falk Richter: Complexity of Belonging című drámáját, amely összeköti a berlini esztétikai valóságot a jelen mindennapjainak globális kihívásaival.

A Fabulamundi. Playwriting Europe nemzetközi projekt keretében új rendező mutatkozik be. Olga Macrinici színrevitelében lesz megtekinthető Sasha Marianna Salzmann Anyanyelv – MAMELOSCHN (Limba maternă – MAMELOSCHN) című színműve.

Az Egy biztonságos élet című Elena Vlădăreanu által írt színmű, Robert Bălan rendezésében, a Nemzeti Színház Parking/Underground termében kerül bemutatásra. A darab olyan tettekkel szembesíti a nézőközönséget, amelyekre sokan gondolnak, amelyeket megtesznek, de kevesen vállalnak fel. Az előadás a Kockázatiszínház program része, amely a fiatalokat és a színházi innovációt hivatott támogatni.

A társulat az új színházi idényben is műsoron tartja korábbi évadok sikeres előadásait.

A Liviu Rebreanu Társulat minden előadását magyar nyelven feliratozzák.

A 2016/2017-es évadban a Liviu Rebreanu Társulat három különböző típusú bérletet bocsát a közönség rendelkezésére: a Paul Gusty Mecénás bérlet (550 lej), érvényes minden bemutatóra és meghívott előadásra, a Ion Fiscuteanu 5 egységes szabadbérlet (70 lej) felnőttek számára, illetve a 4 egységes Cornel Popescu bérlet (30 lej) nyugdíjasok, egyetemisták és diákok számára.

A szabadbérletek felhasználhatóak a Liviu Rebreanu Társulat bármely előadására – kivételt képeznek a bemutatók és meghívott előadások – a 2016/2017-es évad teljes időtartama alatt. A szabadbérletek egységeit akár egyszeri alkalommal is fel lehet használni, több személy egyazon előadásra való belépése is lehetséges ugyanazzal a bérlettel. A szabadbérlethez tartozó helyjegyeket legkevesebb 24 órával előadás előtt lehet lefoglalni a kultúrpalotai illetve a színházi jegypénztárnál.

A jegyek és bérletek megvásárolhatóak hétfőtől-péntekig 12.00 és 17.30 óra között a Kultúrpalotai Jegyirodánál, illetve hétfőtől-péntekig 9.00 és 15.00 között a Nemzeti Színház jegypénztáránál és online a www.biletmaster.ro honlapon. (Közlemény)