Kedd, 2020. április 7.
HERMAN napja
Menü

Kultúrtér

Vasárnap, 2016. június 26. | Szerk.

Díjeső a Nyugalomnak Kisvárdán


Hét díjat érdemelt ki a Magyar Színházak XXVIII. Kisvárdai Fesztiválján a Tompa Miklós Társulat előadása.
 
A 2016. június 18-25. között megtartott seregszemlén tizennégy romániai, nyolc magyarországi, öt szerbiai, két szlovákiai és egy kárpátaljai társulat mutatta be színdarabjait. A versenyprogramban tizenkét előadás szerepelt, közöttük a Bartis Attila műve alapján Radu Afrim által színpadra adaptált A nyugalom című előadás is.
A már több fesztiválon megmérettetett és szakmailag díjazott A nyugalom című előadás ezúttal a Gáspár Tibor és Hámori Gabriella színművészekből, Kántor Viola televíziós szerkesztőből, Kovács Dezső kritikusból, valamint Török Ákos színházi szakíróból álló szakmai zsűri előtt mutatkozott be.
 
 
-    A Magyar Színházak XXVIII. Kisvárdai Fesztiválján a Tompa Miklós Társulat kapta az Emberi Erőforrások Minisztériumának A legjobb előadásért járó fődíját a Nyugalom című előadásért.
 
 
-    Az Emberi Erőforrások Minisztériumának női alakításért járó díját A nyugalom című előadásban nyújtott alakításáért: B. Fülöp Erzsébet kapta.
 
 
-    Az Emberi Erőforrások Minisztériumának férfi alakításért járó díját A nyugalom című előadásban nyújtott alakításáért Bányai Kelemen Barna kapta.
 
 
-   Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kisvárdai Várszínház a legjobb díszletért járó közös díját A nyugalom című előadás díszletéért Adrian Damian kapta.
 
 
-    z Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kisvárdai Várszínház „A legjobb 35 év alatti színész díját” A nyugalom című előadásban nyújtott alakításáért Kiss Bora kapta.
 
 
-    Kisvárda város közönségének díját a marosvásárhelyi nemzeti színház Tompa Miklós Társulata -  A Nyugalom című előadása kapta.
 
 
-    A közönségzsűri díjazottja: a legjobb férfi főszereplőként Bányai Kelemen Barna A nyugalomban nyújtott alakításért.
 
 
A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatója, Gáspárik Attila szerint: „A Kisvárdai siker méltó és igazságos befejezése az ünnepi évadunknak, ugyanakkor az igazgatói ciklusnak is; egy megdolgozott eredmény, amiért köszönet jár Keresztes Attilának és az általa vezetett társulatnak, valamint nem utolsó sorban a társulatot kiszolgaló személyzetnek.”
 
A nyugalom című előadást legközelebb a 2016-2017-es évadban tekintheti meg a közönség a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.