Szombat, 2020. július 11.
NÓRA, LILI napja
Menü

Kultúrtér

Szerda, 2016. szeptember 21. | Szerk.

Az ősz a rövidfilmek ideje Marosvásárhelyen


2016 novemberének első napjaira a MADISZ 24. alkalommal is elhozza a Kultúrpalotába az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált.

A november 2-a és 6-a között sorra kerülő szemle versenyprogramjába idén is 30 percnél rövidebb alkotásokkal lehetett benevezni kisjáték-, kísérleti-, dokumentum- és animációs film kategóriában. A határidő lejártáig (szeptember 15) benevezett 820 film közül 766 teljesíti a fesztivál szabályzatában előírt feltételeket. Utóbbiakból 740 érkezett meg eddig a Maros megyei MADISZ-hoz, ezek közül választja ki az előzsűri azokat a filmeket, amelyeket megtekinthetünk az idei fesztiválon.

Az előzsűri szerdán, szeptember 21-én lát munkához. Durst György producer (Magyarország), Radu Vasile Igazság vizuális művész, rendező, Schneider Tibor rendező-operatőr, Marcel Ţintar film- és színházi rendező és Berecki Beáta-Hajnalka filmkritikus, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház marketing menedzsere vasárnapig nézi végig a beérkezett alkotásokat, és eldönti, melyek kerülhetnek be a 24. Alter-Native versenyprogramjába. A kedvező elbírálásban részesülő filmek jegyzékét szeptember végéig közzéteszik a fesztivál saját internetes oldalán.

Az idéntől új elnevezésű, www.alternativeiff.ro című weboldalra egyébként akkor is rábukkanunk, ha a régi, jól ismert helyen keressük: a www.madisz.ro – n.

A fesztiválbelépők ára idén is változatlan marad: a jegyek 15, az öt napra szóló bérlet 40 lejbe kerül. (Közlemény)