Vasárnap, 2020. július 12.
IZABELLA, DALMA napja
Menü

Kultúrtér

Csütörtök, 2016. szeptember 22. | Szerk.

Színikritikusok Díja: A legjobb előadás és a legjobb díszlet díja A nyugalomé


A 2016. szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján a Budapest Bábszínházban lezajlott gálaesten 37. alkalommal adták át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját. A Színházi Kritikusok Céhének tagjai legalább kilencven premier megtekintése után voksolhattak, tizenöt kategóriában értékelve a színpadi alkotók munkáját.
 
 
A legjobb előadás díját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának előadása, Bartis Attila A nyugalom című, Radu Afrim által rendezett színműve kapta.   
 
A legjobb díszlet  kategóriában Adrian Damiant díjazták, szintén A nyugalom című előadásért.
A díjat Keresztes Attila művészeti igazgató, a Tompa Miklós Társulat vezetője vette át.
 
 
A legjobb jelmez díját is erdélyi művész, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Úrhatnám polgárának tervezője, Bajkó Blanka Alíz kapta.
 
A további díjazottak sora megtekinthető Színházi Kritikusok Céhének honlapján.
 
 
A nyugalom című előadás legközelebb a 2016. szeptember 28-án, szerdán 19.00 órától Temásváron a Mihai Eminescu Nemzeti színházban lesz látható a FEST-FDR -2016 (Európai Előadóművészeti Fesztivál - Román Dráma Fesztiválja) keretében. A marosvásárhelyi közönség október 23-án, vasárnap 19.00 órától tekintheti meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében. (Közlemény)