Szerda, 2020. október 21.
ORSOLYA napja
Menü

Köztér

Hétfő, 2017. január 23. | Szerk.

Visszaszállhat a Wizz Air Vásárhelyre


Amennyiben 2017 végéig befejeződik a Transilvania Nemzetközi Repülőtér kifutópályájának az újjáépítése, a Wizz Air újra indít majd járatokat Marosvásárhelyről. Ezt a légitársaság képviselője ígérte a Maros megyei tanács elnökének, nyomatékosítva, hogy a Wizz Air tavaly biztonsági okok miatt költöztette a járatait Marosvásárhelyről Kolozsvárra.
 
A megyei önkormányzat sajtóirodája a találkozóról mai sajtóközleményében számolt be, hangsúlyozva, az idei év egyik fő célkitűzése, hogy újra megnyíljon  a marosvásárhelyi Transilvania nemzetközi repülőtér. Ennek egyik legfontosabb feltétele a kifutópálya felújítása. Ez az előzetes számítások szerint 77 millió lejbe kerül. Az érvényben levő országos infrastruktúra-fejlesztési terv alapján Maros megyének 2021-ig nincs lehetősége uniós alapokat lehívni a reptér fejlesztésére, ezért a Maros Megyei Tanács önerőből, hitel felvételével fogja megvalósítani a beruházást.
 
A közlemény szerint a repülőtér korszerűsítésére több lépést is tett az önkormányzat, illetve ezzel párhuzamosan elkezdtek tárgyalni a légitársaságokkal is arról, hogy a munkálatok befejezése után újra indítsanak repülőjáratokat Marosvásárhelyről. A megyei tanács elsőként a Wizz Airrel tárgyalt.
 
A múlt heti találkozón a Maros Megyei Tanács elnöke, Péter Ferenc részletesen tájékoztatta a diszkont légitársaság képviselőjét a Transilvania Nemzetközi Repülőtér jelenlegi  gazdasági és jogi helyzetéről, és bemutatta a kifutópálya felújítási tervét is. „A Maros Megyei Tanács a továbbiakban is tartja a kapcsolatot a légitársasággal és bízunk benne, hogy az év vége előtt sikerül megnyitnunk a repülőteret, és újra fogadhatjuk a Wizz Air járatait is” – nyilatkozta a találkozó után Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.