Kedd, 2020. július 7.
APOLLÓNIA napja
Menü

Köztér

Kedd, 2014. november 11. | Szerk.

Virtuális városkalauzzal vadászhatsz


Pofás kis okostelefon-applikáció tölthető le a Google Play-ről: a Programvadász –– beszélő nevű –„virtuális városkalauz” a vasarhely.ro portál kiadása. A Marosvásárhelyen egyedülálló alkalmazás arra vállalkozik, hogy az érdeklődőket segítse eligazodni a város – szerencsénkre bőséges – kulturális eseményforgatagában.

Az egyszerű kezelőfelület egyelőre kísérleti fázisban van, hamarosan új köpeny kerül rá. De már logikus és áttekinthető, alig néhány gombnyomás segítségével könnyedén szervezhetünk hosszú, képző- és mozgásművészetekkel, zenével és közös szórakozással telt estéket.

Könnyű válogatni a színek segítségével kategorizált események között, így mind a muzsika, mind a színház, mind a képzőművészet rajongói könnyedén megtalálják az őket érdeklő rendezvényeket. De, a szorgos programfrissítő csapatnak köszönhetően megtervezhetjük azt is, hogy miképpen jutunk el a Marosvásárhelyi Könyvvásár bemutató, „dedikáció-szessön”-eire, úgy, hogy közben ne késsük le a könyvvásárt színesítő koncerteket, még akkor sem, ha későig maradtunk az esti diákbulin, és az álmosság miatt nehezebben tudjuk egyeztetni a napszakkal a biológiai óránkat.

A programba már be van építve a közösségi hálózatokkal – vagy akár más módon, például e-mailben, sms-ben – való megosztás. Megnyitva egy eseményt, a fenti sorban a három pont alatt további lehetőségek érhetők el, többek között a „Megoszt” menüpont. Egyes eszközökön ez külön gombként jelenik meg, egy pontból két elágazó vonal, a standard megosztás ikon. Viszont szükséges a megfelelő alkalmazás telepítése előbb, például Facebook.

Reméljük, hogy a nyugaton oly népszerű esemény-ajánló applikációk sorába méltó tagként lép be ez a programocska, és amennyiben az egyre inkább mobiltelefon-függővé váló kommunikációnk lehetővé teszi, hogy akár egyik pillanatról a másikra döntsünk egyik vagy másik esemény meglátogatása mellett, nemsokára bekerül majd a funkciói közé a közösségi hálózatokkal, implicit módon az ismerőseinkkel való megosztás lehetősége is – hiszen a kedves barátokkal „megosztva fogyasztott” rangos kultúresemény öröménél kevés dolog biztosíthat igazabb és teljesebb élményt napjainknban.

 

Ha megjegyzésed van az alkalmazással kapcsolatban, ne habozz megosztani velünk.