Hétfő, 2020. október 26.
DÖMÖTÖR napja
Menü

Köztér

Kedd, 2015. március 17. | Miska Brigi

Továbbra is veretlen hazai pályán az ASA


Zicu 42. percben szerzett góljával 1–0-ra győzött az ASA az 1. ligás labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának nyitómérkőzésén a Brassó ellen, így Liviu Ciobotariu edző győzelemmel ünnepelhette a 100. találkozóját az 1. ligában. Az ASA tovább folytatta veretlenségi sorozatát, hiszen az egyetlen olyan csapat, aki még nem kapott ki hazai pályán. 
 
„Szégyenlem magam, de nem tudtam, hogy ez a 100. mérkőzésem, azonban a játékosok a tudtomra adták. Meg szeretném köszönni a fiúknak ezt az ajándékot. Gratulálok nekik a pozitív attitűdjük miatt. Egy nagyon jó ellenféllel találkoztunk, egy nagyon jól megszervezett csapat a Brassó. A kidolgozott gólhelyzeteink alapján akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, azonban boldog vagyok, hogy nyertünk és hogy a második helyre léptünk előre. Az a fontos, hogy folytassuk, amit elkezdtünk és maradjunk két lábbal a földön. Minden mérkőzést komolyan kell vennünk, hiszen mindegyik nehéz lesz.”  – jelentette ki Liviu Ciobotariu.
 
Ha ideiglenesen is, de ezzel a győzelemmel a második helyre lépett előre az ASA, így mindössze négy pont az előnye az éllovas, Bukaresti Steaua csapatának. Nehéz mérkőzés várt a Maros-partiakra, akik az augusztusi találkozón 2–1-re kikaptak a Brassó csapatától, így készülhettek a visszavágóra. 
Claudiu Bumba már a 10. percben megszerezhette volna a vezetést a kék-piros mezeseknek, azonban Zicu passzát a kapu mellé rúgta. Hat perccel később Gorobsov is próbálkozott, de ő sem tudta bevenni Iacob hálóőr kapuját. Stăncioiunak is akadt dolga, hiszen Novakovici a 32. percben fejjel próbálkozott, de a kapus sikeresen hárítani tudott. A szünet előtt három perccel Zicu fejjel sikeresen a hálóba helyezte Sepsi átadását, így megszerezte az újabb három pontot az ASA számára. A csatár a második gólját jegyezte ebben az idényben vásárhelyi színekben. 
 
A folytatásban sem okoztak különösebb gondot a sárga-fekete mezesek, nem sikerült nyomást gyakorolniuk a  házigazdákra. A 86. percben egy kisebb fordulatot vett a mérkőzést, hiszen N'Doye piros lapott kapott egy Constantinescu ellen elkövetett szabálytalanság miatt.
ASA: Stăncioiu - Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi - N'Doye, Gorobsov - Zicu (Székely 77.), Voiculeţ (L. Gonzalez 81.), Bumba - Axente (Manolov 57.)
Rezerve: Viciu, ,Hanca, Martins, D. Goga
Brassó: Iacob - G. Matei (Străuţ 68.), Novakovici, L. Goian, Cr. Ganea - Jurici        (Boția 85.), Zlomislici - M. Constantinescu, Aganovici, Bencum - C. Tîră  (Barna 57.)
Az ASA következő mérkőzése március 20-án, pénteken 20:30-tól lesz a Botoșani ellen a Trans-Sil Stadionban.