Hétfő, 2020. október 26.
DÖMÖTÖR napja
Menü

Köztér

Péntek, 2015. április 3. | Miska Brigi

Tovább menetel az ASA


Bumba 22. percben szerzett góljával 1–0-ra nyert a Marosvásárhelyi ASA a jó formában futballozó Jászvásár ellen. Tizennegyedik sikerütek aratták Liviu Ciobotariu tanítványai, így továbbra is a képzeletbeli dobogó második fokán állnak.

Jól kezdték a mérkőzést a kék-piros mezesek: Zicu nagyszerűen végzett el egy szabadrúgást, azonban a jászvásáriak hálóőre, Grahovac megmentette csapatát a góltól. A már említett középpályás volt az, aki kiválóan passzolt Bumbának, így a 22. percben a támadó megszerezte a találkozót eldöntő gólt. A februári bajnoki rajt óta, vagyis 2015-ben ez volt az első gól a Jászvásár hálójában.

Claudiu Bumba, az ASA gólszerzője

A vendégek első gólszerzési lehetőségüket csak harminc perc után alakították ki, Onduku passzolt Bole elé, aki egy erős rúgással próbálkozott, azonban Stăncioiu elemében volt és könnyedén hárított. A félidő vége előtt tovább növelhették volna előnyüket a Maros-partiak, azonban Zicu beadását Goga nem tudta értékesíteni.

A második játékrész is a házigazdák támadásával kezdődött. Goga újra lehetőséget kapott a gólszerzésre, azonban Grahovac nagyszerűen hárított. Hat perccel a találkozó vége előtt a jászvásáriaknak lehetőség volt az egyenlítésre és a pontmentésre, azonban Bejan megakadályozta Boiciuc lövését. Az utolsó percekben a kapusoké volt a főszerep, főleg a Grahovacé, hiszen először Gorobsov szabadrúgását, majd Bumba próbálkozását hárította.

„Bebiztosítottuk a második helyet, és a visszavágót tekintve továbbra is az első helyen állunk. Egy nagyon jó csapattal játszottunk, és az a fontos, hogy megszereztük a három pontot” – fogalmazott a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján Ciobotariu. Hangsúlyozta: négy játékost a sérülések miatt nélkülöznie kellett. Az ASA-ra ebben a szezonban még tíz találkozó vár, illetve, hogy 4-5 meccs után az is látszik majd, hogy képesek lesznek-e harcolni a bajnoki címért a Bukaresti Steauával vagy sem.

A Steaua csak vasárnap lép pályára, addig is az ASA négy pontra közelítette meg az éllovast.

ASA: Stăncioiu - Hînca, M. Constantin, Bejan, L. Sepsi - Gorobsov, Cl. Voiculeţ - I. Zicu (83. Gonzales), D. Goga (77. Axente), Bumba - Manolov (61. Hora)
Jászvásár: Grahovac - I. Voicu, Mihalache, Ciucă (81. Mihai), Bădic - Bole, Ciucur (67. Boiciuc), Enescu, Mitici - Onduku (84. Bosoi), Golubovici

Az ASA következő mérkőzése április 8-án 21:30-tól lesz a Bukaresti Rapid otthonában. A találkozót a Digi Sport 1 közvetíti.