Szerda, 2020. július 15.
HENRIK, ROLAND napja
Menü

Köztér

Vasárnap, 2016. október 2. | Szerk.

Szexszektára csaptak le Marosvásárhelyen


Szexszektára csaptak le a Szervezett Bűnözés- és Terrorizmus Elleni Ügyszség maszkosai Marosvásárhelyen. A sztori amerikai filmekbe illő, bár hozzá kell tennünk, hogy ha a Bivolar-ügyhöz hasonlítjuk, máris kevésbé hat újdonságként.

A kommentár helyett azonban álljon itt a DIICOT vádiratának kivonata. Adott Apostolache Eusebiu Sebastian, aki 2008-ban több társával együtt a Kör néven hoz létre egy szektát, ennek szellemi vezetőjeként nevezve meg magát. Sinoai Ildikó, Pápai Márta, Birtalan Villő és Gothárd Veronika segítségével főként kiskorúakat cserkésznek be, de több egyetemista is a hálójukba került. Az áldozataikat fokozatosan elidegenítették családjuktól és barátaiktól, majd rávették arra, hgy költözzenek be a „szent házba”. Ezt követően eltulajdonították anyagi javaikat és szexuális rituálékon való részvételre kötelezték őket.

A házkutatások során a DIICOT informatikai eszközöket, adattárolókat, a szertartások során használt köveket és szexuális segédeszközöket, a szektatagok levágott hajának és körmeinek gyűjtésére szolgáló zacskókat foglalt le, illetve egy asztalt is, amelyen Apostolache betűket helyezett el, majd egy pohár mozgatásával „közvetítette” CEHOV 1 üzeneteit.

A marosvásárhelyi bíróság elrendelte Apostolache Eusebiu 30 napos előzetes letartóztatását, Pápai Márta és Sinoai Ildikó házi őrizetbe került, Birtalan Villő pedig 60 napos hatósági felügyelet alá. A DIICOT közleménye ide kattintva olvasható.