Szerda, 2020. július 15.
HENRIK, ROLAND napja
Menü

Köztér

Péntek, 2016. november 4. | Szerk.

November 18-án lesz az idei Fekete péntek Romániában


Minden év november harmadik péntekjére esik a Black Friday, azaz Fekete péntek, amikor az elektronikai cikkeket potompénzért lehet megvásárolni. Vagy legalábbis ezt hitetik el velünk a kereskedők. Romániában idén november 18-án tartják a leárazások péntekjét, viszont egyes üzletek és webáruházak egész hónapos akciókat hirdettek.
 
 
Az Altex például már október 22-től folyamatosan Black Friday-akciókat hirdet, az árleszállítás november végéig kitart. A Flanco november elsejétől, keddtől kezdődően hirdeti a Fekete pénteki akcióit, ez esetben is egy hónapon át tartó kedvezményeket kínálnak a vásárlóknak.
 
A webáruházak közül az evoMAG is Fekete pénteki leárazásokat hirdet: november első hetében is ráhangolódnak a leárazásokra, valamint a második kiadást november 18-20 között tartják. Ezekre az eseményekre 25 ezer terméket kínálnak a megszokottnál olcsóbban.
 
Az eMAG november 18-ára hirdette meg az árleszállítást, egymillió terméket kínál olcsóbban az idei Fekete pénteken, közel kétszer többet mint tavaly. Az eMAG idén is hű marad az egy napos Fekete péntekhez, viszont ha a tavalyihoz hasonló sikereik lesznek, akkor nem kell aggódjanak, hogy raktáron maradnak a termékek, ugyanis 2015-ben az akció megnyitását követő 20 percen belül összesen 31 ezer rendelést regisztráltak. 
 
Az első Black Fridayt Romániában 2011-ben szervezték meg. Azóta ehhez már nem csak az elektronikai cikkeket forgalmazó kereskedelmi egységek csatlakoznak, ugyanis ezen a napon ruhától elkezdve traktorig mindent kedvezményesen lehet megvásárolni. Sajnos a hazai vásárló amint meghallja azt, hogy „árleszállítás” valami rossz pavlovi reflexnek engedelmeskedve, azonnal pénztárcája után kap, és hanyatt-homlok fut költeni a pénzét, sokkal többet, mint amennyit betervezett, vagy amennyit megengedhet magának. Ilyenkor ajánlatos azért jobban odafigyelni: ha már most tudjuk, hogy milyen telefont, laptopot vagy akár e-könyvolvasót szeretnénk, akkor nézzünk körül az árak tekintetében, mert lehet hogy a Fekete pénteken ugyanannyiért vesszük meg az illető árucikket, mint az év többi napján, azzal a különbséggel, hogy az illető üzletben 40 százalékos kedvezménnyel hirdetik. 
 
 
Sajnálatos módon a mi Fekete péntekünk nemcsak abban különbözik az amerikaiakétól, hogy az egy napból szinte egy hónapig árkedvezményekkel bombáznak, hanem az is, hogy Amerikában időben előre leközölik az akciós termékek teljes listáját, hogy mit mennyiért lehet majd megvenni. Nálunk sajnos ez még néhány termékre vonatkozik, és azt is csak a Fekete péntek előtt pár órával közlik le, így az akció első perceiben hajlamosak vagyunk meggondolatlanul össze vissza vásárolni mindent, gondolván, hogy kihagyhatatlan ajánlatra csapunk le.
 
Az idei Fekete péntekhez csatlakozott üzletek és webáruházak listáját itt lehet böngészni, valamint az Altex, a Flanco és az evoMAg oldalait is érdemes körültekintően átfésülni.