Hétfő, 2020. október 26.
DÖMÖTÖR napja
Menü

Köztér

Hétfő, 2015. április 20. | Miska Brigi

Nem bírtak a kolozsváriakkal a Szörnyek


Vasárnap újra pályára lépett Marosvásárhely amerikaifutball-csapata, a Vásárhelyi Szörnyek. Az országos bajnokság 4., főcsoportok közötti fordulójában az ellenfél a kolozsvári Crusaders volt, ahol a vendégek diadalmaskodtak 53–6 arányban. 
 
 
Akárcsak az előző, Warriors Bukarest elleni találkozón, a hazaiak nagyon nehezen lendültek játékba és csak az utolsó két negyedben tudták játékukkal megszorongatni a bajnokság egyik legfőbb esélyesének számító kolozsváriakat, de ekkor már a mérkőzés végkimenetele nem volt kétséges. A második negyedben sokat hibáztak a vásárhelyiek, minek következtében a Crusaders öt touchdownt szerzett. A támadó- és védőjátékosok sem hozták a tőlük elvárt játékot, így könnyedén gázolt át rajtuk a vendégcsapat. A hazaiak pontjait Hallai Gabriel egy sikeres touchdown elkapásból szerezte, ami 6 pontot ért. 
Ezzel az eredménnyel a Szörnyek 0–3 mutatóval a keleti csoport utolsó helyén állnak, ami azt jelenti, hogy csak matematikai esélyei maradtak az elődöntőbe való jutáshoz.
 
 
A negyedik  forduló másik mérkőzésén a Warriors 26–12-re győzte le a Locomotives csapatát.
„Egyáltalán nem úgy alakult ez a mérkőzés, ahogy elterveztük a legutóbb. Ismét nagyon sok gyerekes hibát vétettünk egy nagyon jól felkészült, véleményem szerint a legfőbb bajnokesélyes csapattal szemben. Véleményem szerint ez sem mentség arra, amit produkáltunk. Elnézést szeretnék kérni a szurkolóktól, akik a hideg és szeles idő ellenére kijött a mérkőzésre és buzdítottak minket. Nem azt nyújtottuk, amit mi saját magunktól elvárunk, nem azt nyújtottuk, amit a szurkolók megérdemelnek” – mondta a csapat egyik alapembere, Nagy J. Attila.
 
 
Hangsúlyozta: az eddigi találkozókon mindig nagyon gyengén kezdtek a Szörnyek, és csak a második félidőben ébredtek fel. „Az megengedhetetlen, hogy egy negyedben öt touchdownt kapjanak” – hangsúlyozta Nagy J. Attila. Hozzátette, az egyedüli pozitívum az, hogy ezt a mérkőzést sem fejezték be szerzett pont nélkül. Az utolsó támadásuknál sikerült pontot szerezni, de ez sovány vigasz. Ennek ellenére teljesen elégedtelenek a teljesítményünkkel, és úgy gondolja, hogy ez volt az idény eddigi leggyengébb mérkőzése. 
 
Végeredmény: Mureş Monsters – Crusaders Kolozsvár 6–53 (0:6, 0:34, 0:6, 6:7). 
A Szörnyek legközelebb május 2-án lépnek pályára, amikor a csoporton belüli visszavágók első fordulójában idegenben játszanak a Warriors ellen, majd május 10-én hazai pályán fogadják a Rebels együttesét. 
 
A szerző fotói