Hétfő, 2020. október 26.
DÖMÖTÖR napja
Menü

Köztér

Hétfő, 2015. március 23. | Miska Brigi

Megtört a Maros KK győzelmi sorozata


Az első negyedben térdsérülést szenvedő Kyndall Dykes nélkül és egy fej-fej melletti mérkőzést követően szenvedett 81–78-as vereséget a Marosvásárhelyi Kosárlabda Klub az Energia Târgu Jiu otthonában a bajnokság 25. fordulójában, ezzel megszakadt Audrius Prakuraitis győzelmi sorozata.
A vereség ellenére nem panaszkodhatnak a vásárhelyiek, hiszen a Tigrisek többször is képesek voltak lefaragni a kialakult különbségeket, azonban az egyik alapember nélkül nehezen tudták tartani a lépést a távolról jól dobó Gorj megyeiekkel.
 
 
A 18 eladott labda, a kisebb védelmi hibák és Dykes sérülése ellenére is nehezen adta meg magát a kék-fehér mezes csapat, és egy olyan csapat ellen volt képes emlékezetes eredményre, amely az EuroChallenge legjobb négy alakulata közé jutott. Ezzel a vereséggel elúszott a vásárhelyiek esélye a harmadik és negyedik helyre, azonban az utolsó fordulóban egy Kolozsvári BT elleni győzelem esetén még az ötödik pozíció meglehet. 
Adamovic már a találkozó első negyedében megkezdte a pontgyártást, így az ő 9 pontjának és Gajovic kétpontosának köszönhetően egy ponttal vezettek a vásárhelyiek, majd a figyelmetlen védelem miatt Mack egy triplával biztosította csapatának a vezetést (24–22). A folytatásban Mack még kétszer eredményes volt a hárompontos vonal mögül, így a házigazdák egy öt pontos előnyre tettek szert a második negyed végén (42–37). Lázár és Barro védekezésére nem lehet panasz, hiszen a görög óriás, Glyniadakis nem szerzett pontot a mérkőzés utolsó percéig. 
 
Hiányoztak Ivanovic pontjai is, aki először a harmadik negyedben talált be, azonban továbbra is csak Adamovic volt az első számú pontszerző. A mérkőzés végéig Troupe és Karpels játéka biztosította a vezetést a Târgu Jiu csapatának, így az utolsó negyed előtt már 8 ponttal is vezettek (60–52). Prakuraitis edző Polyáknak is lehetőséget adott, és a fiatal tehetség megmutatta, hogy megérdemli a bizalmat, hiszen két hárompontosával esélyt adott a csapatnak a győzelemre. 
 
 
77–75-nél Watson két büntetőt értékesített, utána pedig Adamovic triplája landolt a gyűrűben, majd újra Watson következett két újabb büntetődobással. A mérkőzés vége előtt 4 másodperccel Polyák próbálkozott egy újabb triplával, azonban ez a dobás csak a gyűrű szélét érte el. Nagyot küzdött a Prakuraitis által irányított csapat, az utolsó másodpercig küzdöttek, azonban ezúttal ők hagyták el vesztesen a pályát.
Energia Târgu Jiu–Marosvásárhelyi Kosárlabda Klub 81–78 (24:22, 18:15, 18:15, 21:26) 
Târgu Jiu: Watson 19 (2×3), Karpels 15 (1×3) és 9 lepattanó, Mack 13 (3×3), Troupe 12 (2×3), Milosevic 10 (1×3), Darby 10, Glyniadakis 2 és 7 lepattanó, illetve játszott még Aktas.  
Maros KK: Adamovic 26 (4×3) és 5 assziszt, Peciukas 11 (1×3), Barro 10 és 7 lepattanó, Gajovic 9, Lázár 8, Polyák 6 (2×3), Ivanovic 4 és 11 lepattanó, Dykes 2, Tudor 2 és játszott még Căpușan.
A Tigrisek következő mérkőzése március 28-án, szombaton lesz a Kolozsvári BT ellen a ligeti Sportcsarnokban.