Szombat, 2019. március 23.
EMŐKE napja
Menü

Köztér

Kedd, 2016. március 15. | Szerk.

Magyar kampányvideóval üzen Mașca


Dan Mașca a Szabad Emberek Pártjának (POL) elnöke egy magyar szövegű kampányvideóval üzen a marosvásárhelyieknek. A  Republic Production gondozásában készített „Szabad Emberek” című dal a kétnyelvűségre, a változásra fekteti a hangsúlyt.
 
Szabad Ember

A mai napon közzétesszük a Republic Production gondozásában, teljes egészében Marosvásárhelyen elkészített „Szabad Emberek” dalát! A „protest-műfajként” ismert hip-hop és rap stílusban megírt zeneszámmal a Szabad Emberek Pártja (POL) így tiltakozik a várost húsz éve vezető politikai elit ellen. http://szabademberek.com/

Közzétette: Partidul Oamenilor Liberi - Tîrgu Mureș – 2016. március 15.
 
„A „protest-műfajként” ismert hip-hop és rap stílusban megírt zeneszámmal a Szabad Emberek Pártja (POL) így tiltakozik a várost húsz éve vezető politikai elit ellen” – írják a videó leírásában.
Mașca nem kenceficézik, ahhoz, hogy Dorin Florea uralmát megtörje, a magyar polgárok szavazatára is szüksége van. Ellenfele, Soós Zoltán, az előválasztások győztese szintén a polgármesteri székre pályázik, de úgy tűnik, hogy Mașca multikulturalitását célzó kampányfogásai jó pár magyar szavazatot levadászhat Soós előtt.
 
A POL elnöke már több ízben felemelte szavát a kétnyelvűség mellett, a toleranciát hangsúlyozva. A kétnyelvű utcanévtáblák kapcsán két nyílt levelet intézett Dorin Florea polgármesterhez, akit arra szólított fel, hogy ne nyomja el a magyar érdekeket, és a törvénynek megfelelően kétnyelvű utcanévtáblákat helyeztessen ki a város területeire. Ezt követően a POL romániai pártként történelmet írt, és elfogadott egy úgynevezett Tolerancia Kiáltványt.
 
„Meggyőződéssel állítjuk: itt az ideje annak, hogy véget vessünk a nemzetiségek közötti torzsalkodásnak, lezárva a múltat és tiszta lappal indulva el egy új úton. Marosvásárhely két többség városa, a magyaroké és románoké, akik mellett romák, szászok, zsidók és más nemzetiségűek is élnek. Ez a mi legnagyobb kincsünk, ez tesz bennünket egyediekké az ország többi városához képest” – hangsúlyozzák a Tolerancia Kiáltvány aláírói.
 

PRINTRE SECUI...Am fost, ieri, cu Dan Mașca la Ziua Libertații Secuilor, o manifestare comemorativa dedicată mai multor...

Közzétette: Radu Bălaş – 2016. március 11.
 
Dan Mașca volt talán az egyetlen román nemzetiségű résztvevője a Székely Szabadság Napján megrendezett emlékünnepi eseménynek, és felvonulásnak. És persze eme nemes gesztust megörökítő fotót a Facebook közösségi oldalon terjesztették. És most pedig elkészült a színtiszta magyar nyelvű kampánydal, amellyel Mașca a magyar szavazók bizalmát szeretné megszerezni.
 
A 46 éves üzleti szférából ismert Mașca kétkezi munkával épített fel egy IT céget – a Reea mára már az ország egyik legjelentősebb programozói cégévé vállt, több mint 250 alkalmazottat foglalkoztat – és most úgy döntött, hogy többet szeretne tenni a vásárhelyiekért.
 
Soós Zoltán, a három erdélyi magyar párt jelöltje túl hamar ivott a medve bőrére, amikor kész sikerként könyvelte el, hogy Dorin Florea nem indulhat a Nemzeti Liberális Párt színeiben. Úgy tűnik, hogy Floreát tekintette legnagyobb ellenfelének, majd egy nemrég készített interjúban azt hangoztatta, hogy a legnagyobb ellensége a választópolgárok közönye. Hát úgy néz ki, hogy Dan Mașcaban is igazi ellenfélre talált, ugyanis a szintén kétnyelvűségért küzdő sikeres üzletember a magyar lakosság szavazatára is számít a június 5.-i helyhatósági választásokon.