Szerda, 2020. október 21.
ORSOLYA napja
Menü

Köztér

Szombat, 2017. január 21. | Szerk.

Leégett ma hajnalban egy fővárosi klub


Leégett ma hajnalban egy bukaresti szórakozóhely, a Bamboo klub.

A Bukaresti Sürgősségi Felügyelőség adatai szerint összesen 38 személy szorult kórházi ellátásra, közülük 21-et mentők szállítottak be, 17-en saját autóval érkeztek - közölte a Bukaresti Sürgősségi Felügyelőség. A sérülteket több kórház vette át.

A SMURD irányító orvosa, Bogdan Opriţa arról tájékoztatott, senki nem szenvedett égési sérüléseket, viszont többen füstöt lélegeztek be. Egy személy állapota súlyos volt, de jobbra fordult, őt a Floreasca kórház toxikológiai részlegén kezelik.

Két személy csonttörések miatt került kórházba, a tűz kitörésekor ugyanis kiugrottak az épület emeletéről.

A Bukaresti Sürgősségi Felügyelőség sajtószóvivője nem tartja kizártnak, hogy a tűz kitörésekor a klubban tartózkodók közül néhányan az épületben rekedtek, mielőtt az teljesen összeomlott volna.

„Nagyon bonyolult az, amit mondani fogok, de fennáll a lehetősége annak, hogy néhány személynek nem sikerült kimenekülnie, noha a helyszínre érkezett első csapataink ellenőrizték a benti helyiségeket” – nyilatkozta Daniel Vasile, hozzátéve azonban, hogy a sűrű füst miatt gyengék voltak bent a látási viszonyok, és mivel az épület omladozni kezdett, a tűzoltóknak el kellett hagyniuk azt.

Ezt megelőzően a Sürgősségi Esetek Országos Felügyelőségének (DSU) vezetője, Raed Arafat úgy nyilatkozott, hogy amennyiben bent rekedtek személyek, nincs esélyük a túlélésre.

Daniel Vasile, a bukaresti sürgősségi felügyelőség szóvivője azt mondta azokkal az állításokkal kapcsolatban, miszerint cigarettáztak a szombat hajnalban leégett Bamboo klub belső tereiben, hogy alaposan le kell ellenőrizni egy ilyen kijelentést.

Az ISU szóvivője szerint a lángok elterjedése arra utal, hogy a tűz az épület klubhelyiségében ütött ki, azt azonban egyelőre nem tudták megállapítani, pontosan mi lehetett az oka.

A Bamboo ügyvédeinek állítása szerint a klubot működtető cég minden szükséges engedéllyel rendelkezik.

„Egy ilyen színvonalú vállalat és klub természetesen az összes szükséges dokumentummal rendelkezik” – jelentette ki Dumitru Bădrăgan ügyvéd.

Egy másik ügyvéd azt mondta, a Bamboo klub tűzvédelmi szempontból 100%-ban megfelelt a tűzoltóság által megszabott normáknak. (Agerpres)