Hétfő, 2020. október 26.
DÖMÖTÖR napja
Menü

Köztér

Vasárnap, 2015. március 29. | Miska Brigi

Hatodik helyen zárt a Maros KK


84–92-es vereséggel zárta az alapszakasz utolsó, 26. fordulójának mérkőzését a Maros KK a Kolozsvári U–BT csapatával szemben. A Tigrisek 13 győzelemmel és 11 vereséggel a hatodik helyen végeztek, így a harmadik helyezettel kell majd megküzdeniük az elődöntőbe jutásért. A kolozsváriak ennek a győzelmüknek köszönhetően a harmadik helyen végeztek, így a negyeddöntőben is a vásárhelyiekkel kell megküzdeniük az elődöntőbe jutásért.

A Târgu Jiu elleni találkozó kisebb térdsérülést szenvedő Dykes nélkül álltak pályára a Tigrisek, de ennek ellenére sikerült egy kiegyensúlyozott, fej-fej melletti mérkőzést játsszani a Kolozsvári U–BT csapatával. Adamovic nagyon jól irányította a csapatot, azonban nem megszokott módon négy eladott labda szerepelt a neve mellett, illetve Ivanovic nagyszerűen szórta a triplákaMt: hét próbálkozásból négy a gyűrűben landolt. Ezúttal nem sikerült palánk alatt legyőzni az ellenfelet, hiszen a kék-fehér mezesek 28, míg a kolozsváriak 34 lepattanót gyűjtöttek, valamint a 13 eladott labda sem segített a helyzeten.

Az első félidőben Hargrove nagy falatnak bizonyult, nehezen tudtak elleni védekezni, a harmadik és negyedik játékrészben azonban Barnette gyűjtötte meg a vásárhelyi védelem baját.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt. Örülök a győzelemnek, hiszen pszichikai szempontból ez sokat segít a csapatnak, és reménykedve nézünk a rájátszás elébe. Ott majd eldől, hogy kiérdemli meg , hogy a legjobb négy közé jusson. Mi ezt nagyon szeretnénk és megpróbálunk mindent, hogy elérjük a célunkat. Két olyan csapat játszott ma, akik nagyon sokat dolgoznak, szerintem látványos találkozó volt. Mi a harmadik és negyedik negyedben tudtunk kissé elugarni a vásárhelyiektől, hiszen kevesebbet hibáztunk. Kyndall Dykes hiánya is a mi javunkra billentette a mérleet, hiszen eggyel kevesebbet tudtak cserélni, én pedig 10 játékost használhattam.” – elemezte a mérkőzést Marcel Țenter, a Kolozsvári U–BT vezetőedzője.

Audrius Prakuraitis is elmondta, hogy nagyon nehéz volt Dykes nélkül játsszani, hiszen eggyel kevesebbet cserélhetett, illetve a védelem és a támadás is kevésbé volt hátékony. Azt is elmondta, hogy védelemben sokat hibáztak, illetve nem voltak képesek védeni Hargrovot. „Nagyon jó atletikus csapata van Kolozsvárnak, mi pedig nagyon sok labdát elveszítettünk. Nem nyerhetünk meg mindent, készülünk a következő mérkőzésre. A folytatásban már Kyndall is játsszani fog” – mondta Prakuraitis.  

Az alapszakasz első nyolc helyezettje: 1. CSU Ploiești (19–5), 2. Bukaresti Steaua (18–6), 3. Kolozsvári U–BT (16–8), 4. Energia Târgu Jiu (14–9), 5. BCM U Pitești (14–10), 6. Maros KK (13–11), 7. Nagyváradi MSK (13–11), 8. Temesvári KK (12–12).

A negyeddöntő párosításai: CSU Ploiești vs. Temesvári KK, Bukaresti Steaua vs. Nagyváradi MSK, Kolozsvári U–BT vs. Maros KK, Energia Târgu-Jiu vs. BCM U Pitești.

Marosvásárhelyi Kosárlabda Klub–Kolozsvári U-BT 84–92 (23:22, 22:25, 18:19, 21:26)

Maros KK: Ivanovic 26 (4×3), Adamovic 16 (2×3) és 7 assziszt, Peciukas 12 (2×3), Barro 11, Gajovic 9 (1×3) és 7 lepattanó, Lázár 4, Polyák 4 és Tudor 2.

Kolozsvár: Hargrove 21 (3×3) és 8 lepattanó, Barnette 19, Millage 12, Silvășan 11 (1×3), Mandache 9 (1×3), Jones 8, Turner 6, Lalovic 4, Jucan 2, illetve játszott még Baciu.

A Tigrisek következő megmérettetése április 2-án és 3-án lesz a Piteștien megrendezett Román Kupa Final Four-jának keretén belül. A kék-fehér mezesek az elődöntőt a Nagyszebeni Atlassib csapatával játsszák, illetve a másik ágon a Temesvári KK és a BCM U Pitești küzd meg a döntőbe jutásért.