Hétfő, 2020. október 26.
DÖMÖTÖR napja
Menü

Köztér

Hétfő, 2015. március 30. | Miska Brigi

Három touchdownt szereztek a Szörnyek


A bajnokság második fordulójában igazi amerikaifutballt láthatottak azok, akik a zord idő ellenére kilátogattak vasárnap délelőtt a meggyesfalvi labdarúgópályára. Azért igazit, mert mindkét csapat feltett szándéka volt, hogy a játékra koncentráljon, ennek pedig meg is lett az eredménye kilenc cél (touchdown) formájában. 
 
 
A Mures Monsters csapata ismét nagyon nehezen lendült játékba, ennek pedig az lett a következménye, hogy az ellenfél, az ország legrégebbi csapatának számító, Bukaresti Warriors, már az első negyed végén 25–0-re vezetett, négy touchdownt érve el. A folytatásban mintha más csapatok léptek volna pályára, a vásárhelyiek egymás után vezettek jobbnál jobb támadásokat, a védekezés meg nagyon sokszor hozta megoldhatatlan helyzetbe a a fővárosiakat. Ennek lett közvetlen eredménye a három sikeres touchdown. 
Annak ellenére, hogy a negyedik negyed közepéig úgy tűnt, hogy meg tudják a hazaiak fordítani a mérkőzést, egy Warriors által elért újabb, azaz hatodik, touchdown véget vetett a Szörnyek győzelmi reményének. 
„Az igaz, hogy sokkal jobban játsszottunk, mint az első mérkőzésen a Bukaresti Rebels ellen. Igazi amerikaifocit tudtunk játsszani a szó legszorosabb értelmében, és az ellenfél is erre készült fel. Sikerült három touchdownt behúzni, de az is igaz, hogy lehetett volna több is. Sajnos hatot kaptunk, ha jól számoltam, így elveszítettük a fejünket” – értékelt Nagy. J Attila. A vásárhelyi csapat egyik edzőjeként is tevékenykedő játékos azt is elmondta, hogy gyerekes és elemi hibák miatt kaptak touchdownokat, és továbbra is azon dolgoznak, hogy ezeket kiküszöböljék. Úgy érzi, hogy jó úton haladnak, ezt pedig a három cél is alátámasztja. Hangsúlyozta azt is, hogy egy olyan csapat ellen szereztek 19 pontot, akik a bajnokság legösszeszokottabb alakulata.
 
 
Végeredmény: Mureş Monsters–Bucharest Warriors 19–40 (0:25, 6:7, 13:0, 0:8). A hazaiak pontjait Hallai Gabriel (12 pont - 2 touchdown, mindkettő elkapásból), Mocanu Mihai (6 pont - touchdown futásból) és Oltean Călin (1 pont - jutalomrugás) szerezték. A bajnokság nyugati csoportjának mérkőzésén: Locomotives Resicabánya – Crusaders Kolozsvár: 0–52. 
A következő fordulóban a Szörnyek csapata szabadnapos, ekkor kerül sor ugyanis a bukaresti rangadóra, a Warriors–Rebels mérkőzésre. „A következő fordulóban mi állni fogunk, hiszen a két bukaresti csapat fog összecsapni. A folytatásban a csoportok közötti mérkőzést játsszuk, vagyis április 19-én a Kolozsvári Crusaders látogat Marosvásárhelyre. A mai mérkőzésen a touchdown szerzés volt a célunk, ez háromszor is összejött. A Kolozsvár elleni mérkőzést meg akarjuk nyerni, reméljük az is sikerül” – fogalmazott Nagy J. Attila.