Vasárnap, 2020. július 12.
IZABELLA, DALMA napja
Menü

Köztér

Csütörtök, 2016. október 6. | Szerk.

Előzetesben marad a szexszekta alapítója


Előzetesben marad a szexszekta alapítója, Apostolache Eusebiu Sebastian – erről döntött a Marosvásárhelyi Ítélőtábla. A férfit továbbra is bűnszervezet alapítással, emberkereskedelemmel és kiskorúakkal való kereskedelemmel gyanúsítják. Eközben a a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség folytatja a vizsgálatokat Sinoai Ildikó, Pápai Márta, Birtalan Villő és Gothárd Veronika ellen.

A szektalapító Apostolache Eusebiu Sebastian (Fotó: punctul.ro)

Amint arról már írtunk, Apostolache Eusebiu Sebastian, 2008-ban több társával együtt a Kör néven egy szektát alapított, ennek szellemi vezetőjeként nevezve meg magát. Sinoai Ildikó, Pápai Márta, Birtalan Villő és Gothárd Veronika segítségével főként kiskorúakat cserkésznek be, de több egyetemista is a hálójukba került. Az áldozataikat fokozatosan elidegenítették családjuktól és barátaiktól, majd rávették arra, hgy költözzenek be a „szent házba”. Ezt követően eltulajdonították anyagi javaikat és szexuális rituálékon való részvételre kötelezték őket.

A házkutatások során a DIICOT informatikai eszközöket, adattárolókat, a szertartások során használt köveket és szexuális segédeszközöket, a szektatagok levágott hajának és körmeinek gyűjtésére szolgáló zacskókat foglalt le, illetve egy asztalt is, amelyen Apostolache betűket helyezett el, majd egy pohár mozgatásával „közvetítette” CEHOV 1 üzeneteit.

Közben kiderült, hogy Apostolache Eusebiu Sebastian civilben zenetanár volt, a szexuális szeánszokat pedig egy Nyárádremetei házban tartották. Az ügyben érintett egyik hölgy a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem allkalmazottja volt.