Hétfő, 2020. október 26.
DÖMÖTÖR napja
Menü

Köztér

Hétfő, 2015. április 20. | Miska Brigi

Elődöntőbe jutott a Maros KK


Nagyszerű csapatjátéknak köszönhetően 94-76 arányban győzedelmeskedett a Marosvásárhelyi Kosárlabda Klub a Kolozsvári U-BT csapata felett, így 3–0-ás összesített eredménnyel jutottak be a bajnokság elődöntőjébe, ahol a Nagyváradi MSK együttesét legyőző Bukaresti Steaua EximBank lesz a Tigrisek ellenfele. 
 
 
Gajovic
 
„Egy jó mérkőzés volt, ahol győzni tudtunk. Senki sem számított erre az eredményre két hónappal ezelőtt. Kevesen gondolták, hogy bekerülhetünk a rájátszásba, viszont most az elődöntőbe is bejutottunk. Boldogak vagyunk és csak előre nézünk. Van néhány napunk, hogy kipihenjük magunkat, utána pedig jöhet az elődöntő. Szeretnénk tovább folytatni ezt a jó sorozatunkat” – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Audrius Prakuraitis.
Az edzőnek valóban nem lehetett panasza a Tigrisek teljesítményére, hiszen végig magabiztosan játszottak. Palánk alatt verhetetlenek voltak, emellé még a sziklaszilárd védelem és a jól felépített támadások is hozzátársultak. Ivanovic hamar játékba lendült és az első percekben összeszorgoskodott 7 pontot. Dykes és Peciukas sem talált védőjére, így a negyed végére már 8 ponttal vezettek a házigazdák. A folytatásban a montenegrói mesterlövész, Gajovic is komolyabban hozzálátott a pontgyártáshoz, és a mérkőzés végére a leghatékonyabb játékosként léphetett le a pályáról. Ivanovic egy közeli találatával már ebben a játékrészben 13 pontra nőtt a különbség (50–37), azonban Barnette és Lalovic faragni tudtak ezen. Az első félidő végén 9 pontos előnnyel vonulhattak az öltözőkbe a Maros-partiak (51–42).
 

Dykes

A szünet után Marcel Țenter tanítványai is felébredtek, akik Jones pontjaival (57–57) a harmadik negyedben egyenlíteni tudtak, azonban a Tigrisek nem ijedtek meg, és egy 13–0-ás sorozattal rövid időn belül 11 pontos előnyhöz jutottak. Az utolsó negyedben ez csak tovább növekedett, a fekete-fehér mezes kolozsváriak pszichikailag feladták a harcot, és el kellett ismerniük, hogy bár ők számítottak esélyesebbnek, ezúttal a vásárhelyiek jobbak voltak. 18 pontos győzelmet arattak a Szamos-partiak felett, így az elődöntőben újra megmérkőzhetnek a Bukaresti Steaua EximBank csapatával. Szép volt fiúk!  
 
 „Egy újabb olyan mérkőzés, ahol nem játszottunk a képességeinknek megfelelően. Csalódott vagyok, mert ezen a három találkozón nem sikerült játékba lendülnünk. A hazai pályán elszenvedett két vereség után, nagy nyomás nehezedett ránk. Sajnálom, hogy ebben az idényben nem sikerült többet elértnünk. A nyomás miatt nem ment a játék, és három gyenge mérkőzésen vagyunk túl”  – értékelt a kolozsváriak vezetőedzője. 
 
A másik ágon a Temesvári KK csapatát búcsúztató Asesoft Ploiești és a BCM U Pitești alakulatát legyőző Energia Târgu Jiu mérkőzik meg egymással a döntőbe jutásért.              
Marosvásárhelyi Kosárlabda Klub–Kolozsvári U-BT 94–76 (25:17, 26:25, 19:17, 24:17)
Maros KK: Gajovic 25 (3×3) és 8 lepattanó, Ivanovic 22 (1×3) és 8 lepattanó, Dykes 15 (2×3), Peciukas 15 (2×3), Adamovic 10, Barro 7, illetve játszott még Lázár, Tudor, Barabási és Polyák.
Kolozsvár: Hargrove 18, Millage 11 (1×3), Barnette 12 és 8 lepattanó, Lalovic 9 (1×3), Silvășan 8 (2×3), Jones 6, Mandache 5 (1×3), Turner 5 (1×3) és Jucan 2.