Hétfő, 2020. október 26.
DÖMÖTÖR napja
Menü

Köztér

Szombat, 2015. március 14. | Miska Brigi

Döntetlent játszott az ASA


Három győzelem után, a 10. helyen kiemelt Concordia Chiajna megtörte az ASA sorozatát az 1. ligás labdarúgó bajnokság 21. fordulójának nyitómérkőzésén, és pontot rabolt Liviu Ciobotariu csapatától a 0–0-ás döntetlennek köszönhetően. 
 
A Maros-partiak három kezdőjátékost voltak kénytelenek nélkülözni, hiszen Constantin, Feussi és Sepsi is játékképtelen volt. Ciobotariu edző Balaur, Hanca és az első mérkőzését játszó, Gonzalez szolgálatait vette igénybe ezen a találkozón.  
 
A házigazdák edzőjük nélkül léptek pályára, hiszen Marius Șumudică még mindig etiltását tölti, de ennek ellenére állták a sarat a Chiajna játékosai. Már a 10. percben mentenie kellett Matache kapusnak, aki először Manolov próbálkozását hárította, majd Balaur sem tudott vezetést szerezni a vásárhelyieknek. A mérkőzés első félidejében a kék-piros mezesek akarata érvényesült, a szünet után viszont Stăncioiu kapusnak is akadt dolga.
A második játékrész kiegyensúlyozottabb volt, de továbbra sem született gól. Purece egy távoli lövéssel próbálkozott, azonban nem közelítette meg Stăncioiu kapuját a játékszer. A folytatásban Lovin, majd Wellington okozott kisebb fejfájást a vásárhelyiek hálóőrének. A találkozó vége előtt 4 perccel Goga kísérlete zavarta meg kissé az állóvizet, de nem sok sikerrel. A Concordia csapatának ebben az idényben ez a 11. döntetlenjük, az ASA viszont három győzelem után, szerzett gól nélkül veszített pontot. A vásárhelyiek továbbra is a képzeletbeli dobogó harmadik fokát birtokolják, öt ponttal előzik meg a negyedik helyezett Astra Giurgiu csapatát, illetve hét pont a hátrányuk az éllovas, Bukaresti Steaua alakulatával szemben.  
 
Chiajna: Mateche - Stan, Maftei, Lovin, Dragarski, Bucurică (84. Mușat) - Boldrin, Madeira, Grigorie (68. Purece) - Wellington, Florea (60. Dina)
ASA: Stăncioiu -  Hanca, Ivan Gonzales, Balaur, Bejan - G.Mureşan, N'Doye - Zicu (52. Hora), Voiculeţ (70. Gorobsov), Bumba (78. Goga) - Manolov
Az ASA következő mérkőzése március 16-án, hétfőn 20:30-tól lesz a nyolcadik helyezett, Brassó ellen a Trans-Sil Stadionban.