Hétfő, 2020. október 26.
DÖMÖTÖR napja
Menü

Köztér

Szombat, 2015. április 4. | Miska Brigi

Botlott a Maros KK


73–78-as vereséget szenvedett a Marosvásárhelyi Kosárlabda Klub a Temesvár csapatától. A vásárhelyiek a harmadik negyedben még 18 ponttal is vezettek, azonban drágán megfizettek a figyelmetlenségükért. Az Oroszlánok másodszor hódították el a Román Kupát.

Akárcsak az elődöntőben, ismét kifogástalanul kezdtek a Tigrisek, Dykes egész pályás passzát Peciukas értékesítette, majd Lázár is profitált az amerikai beadásából. Sikerült hamar kiépíteni egy tíz pontos különbséget, amelyet Tica nagyszerű palánk alatti játékával két pontra csökkentettek a negyed végére a Bega-partiak (18–16). A folytatásban a szilárd védelemnek köszönhetően, illetve Ivanovic értékes pontjaival újra a Tigrisek kerültek előnybe, így a félidő végén 39–27-re vezettek a kék-fehér mezesek.

A szünet után három és fél percig nem szereztek kosarat Prakuraitis tanítványai, majd Dykes triplájával és kétpontosával reménytelenné vált a temesváriak helyzete, hiszen 18 pontos hátrányba kerültek. Dragan Petricevic Oroszlánjai nem adták fel a harcot, először Pesic, majd Persic is betalált a hárompontos vonal mögül. A másik oldalon viszont Barro egymás után három lehetőséget is elpuskázott. Az utolsó játékrész előtt 12 egységgel vezetett a Maros KK, majd a temesváriak eddig láthatatlan amerikai játékosa, Lewis két, illetve Jovanovic egy triplával tette még izgalmasabbá a találkozót. Két és fel perccel a mérkőzés vége előtt egy pontra csökkent a vásárhelyiek előnye.

Dykes és Popescu találataival ért véget a negyedik negyed, azonban azt sem lehet elfelejteni, hogy az utolsó másodpercben Adamovicnak esélye volt megnyerni a mérkőzét. A hosszabbításban hiába küzdött Dykes és Adamovic, hiszen a Popescu és Pilcevic duó megszerezte a temesváriaknak a második kupagyőzelmüket.

A palánk alatt igazi harc volt, azonban ezt a csatát is a bánságiak nyerték meg, hiszen ők 46 (!) labdát gyűjtöttek palánk alatt, a Maros KK mindössze 31-et. Peciukas hatszor próbálkozott hárompontostól, azonban egyszer sem landolt a gyűrűben a játékszer. Emellett a 16 eladott labda sem segített a helyzeten, illetve a harmatgyenge távoli dobások is hátrányt jelentettek.

A vásárhelyiek kezében volt a lehetőség, de nem éltek vele. Nem lehet azt állítani, hogy annyira jók voltak a temesváriak, hiszen a 18 pontos vásárhelyi előny nem ezt támasztja alá. Elbízták magukat, aminek egy elveszített döntő lett a vége.

Marosvásárhelyi Kosárlabda Klub–Temesvári Kosárlabda Klub 73–78 (18:16, 21:11, 14:14, 9:21, 11:16)

Maros KK: Dykes 17, Adamovic 13 (1×3), Ivanovic 12 (1×3), Peciukas 10, Barro 8, Lázár 7, Gajovic 6, illetve játszott még Tudor és Polyák. 

Temesvári KK: Popescu 19 és 17 lepattanó, Pilcevic 10 (1×3) és 9 assziszt, Pesic 13 (1×3), Tica 12, Jovanovic 9 (1×3), Persic 7 (1×3), Lewis 6 (2×3), Toth 2, illetve játszott még Milencovici.