Hétfő, 2020. október 26.
DÖMÖTÖR napja
Menü

Köztér

Szerda, 2015. március 25. | Miska Brigi

A City'Us nyerte az erdélyi rangadót


Izgalmas és gólgazdag mérkőzésen 8–3-ra győzte le a Széhelyudvarhelyi Futsal Klub csapatát a Marosvásárhelyi City'Us az 1. ligás teremlabdarúgó bajnokság 21. fordulójában. A vásárhelyiek már nem végezhetnek az alapszakaszban az első helyen, azonban még egy győzelem elérhetővé teszi az előkelő második helyet is.
 
 
A találkozó első nyolc percében csak gólhelyzetekig jutottak az alakulatok, azonban a 8. percben megtört a jég, hiszen Răducu a kapu bal sarkába lőtte a játékszert. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre sem: egy perccel később Mánya egy okosan elvégzett szabadrúgást követően lehetséget kapott, így védhetetlen lövést küldött Ferreira kapuja fele, ami a bal felső sarokban kötött ki. A 10. percben Csoma Feri vezetéshez juttatta a vendégeket, hiszen a kapufáról kipattanó lövést a hálóba rúgta. A már említett Răducu szépségdíjas találatának köszönhetően egyenlítettek a házigazdák. 
A mérkőzés 15. percében összegyűjtötték hatodik szabálytalanságukat is a Maros-partiak, így Mánya kisbüntetőt végezhetett el, azonban Ferreire kapus egyszerűen hárítani tudta a 10 méteres lövést. A vásárhelyiek hálóőre még egyszer kénytelen volt egy kisbüntetőt hárítani, ezúttal Mihály lövése akadt meg Ferreirában. Az első félidő vége előtt Gherman Mimi Stoica passzát követően megszerezte csapata harmadik gólját, így vezetéssel vonulhattak az öltözőkbe (3–2).
 
 
A második játékrészben az udvarhelyiek fölé kerekedtek a vásárhelyiek, előbb Gherman talált be másodszor, majd kapus helyett öt mezőnyjátékossal állt pályára Kacsó Endre. Ennek a lépésnek köszönhetően Csoma Alpár, majd Nicușan is is feliratkozott a góllövők listájára. A 35. percben Gherman harmadszor is betalált, azonban ezúttal a bíró által kiszabott büntetőrugást értékesítette. Az udvarhelyiek számára öröm lehet az ürömben, hogy Csoma Feri egész pályás gólt szerzett az a kapus nélkül, öt játékossal támadó vásárhelyiek ellen. Az utolsó másodpercekben Nicușan feltette az i-re a pontot, megszerezve a nyolcadik gólt is (8–3). 
„Szerintem nagyon jól játszottunk, főleg a második félidőben. Az első játékrésszel nem voltam elégedett, a bírásgodás is megkérdőjelezhető volt. Olyan lehetőségeket hagytunk ki, amiket nem kellett volna. A lényeg, hogy győztünk, még egy gólra szükségünk lett volna, hogy jobb legyen a gólarányunk, mint az udvarhelyieknek, de így alakult. Jó csapatunk van, magabiztosak vagyunk, és győzni akarunk az utolsó fordulóban, Galacon is.” – mondta a vásárhelyiek vezetőedzője, Kacsó Endre. 
 
Nem lehet elfelejteni, hogy az ősszel a City'Us is súlyos vereséget szenvedett Székelyudvarhelyen: 7–2 állt az eredményjelző táblán. Pontegyenlőség esetén a csapatok egymás elleni gólarányát veszik figyelembe, így a biztos második helyért hat góllal kellett volna győzniük a vásárhelyieknek. Az utolsó fordulóban a Galaci United otthonába látogat a City'Us, ahol eldől, hogy a vásárhelyiek a képzeletbeli dobogó második vagy harmadik fokán fejezik be az alapszakaszt. A találkozó március 28-án, 18 órától lesz.