Szombat, 2020. augusztus 8.
LÁSZLÓ napja
Menü

Köztér

Péntek, 2016. október 14. | Szerk.

Novák: zsákutcába vezette Florea a várost


Nyílt levélben reagált Novák Csaba Zoltán önkormányzati képviselő Dorin Florea tanácsosokat becsmérlő ‎kijelentéseire.

„Ön a polgármesteri hivatal alkalmazottjainak tartott operatív gyűlésen nemcsak munkatársait, hanem minket, városi tanácsosokat is elfogadhatatlan jelzőkkel illetett. Viselkedése nem méltó egy városvezetőhöz.  Beszédében többek között arról is szól, hogy az Ön által alkalmazott hivatalnokok miatt nem mennek jól a város ügyei. 

Igaza van! Mindannyian úgy érezzük Marosvásárhely zsákutcába került.  Azonban ebbe a zsákutcába nem a hivatalnokok, hanem Ön vezette a várost.  Egy város vezetőnek nem sértegetnie, megaláznia kellene munkatársait, hanem saját munkája révén példát mutatnia.

Eddig is tudtuk, de most már bizonyosságot nyert, hogy ez az Ön valódi arca, nem az, amit a különböző újságok hasábjain fizetett hirdetésekben olvashatunk” – olvasható Novák Csaba Zoltán kézjegyével ellátott nyílt levélben, amelyet a RMDSZ marosvásárhelyi frakciójának nevében írt. 

Amint arról a vasarhely.ro is beszámolt, nemrég kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyen Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere igencsak ingerült hangon arról oktatja ki az önkormányzat alkalmazottait, hogy miként kell viselkedniük a tanácsosokkal. A hangfelvételen Florea azt magyarázza a hivatal munkatársainak, hogy munkaidejükben ne álljanak szóba a tanácsosokkal, ne áruljanak el semmit a munkájukkal kapcsolatosan, ugyanis Florea szerint ez nem áll a munkaköri leírásukban. Az elöljáró beszédében nyomdafestéket nem tűrő, obszcén jelzőkkel illette a tanácsosokat. 

Amúgy a sztori előzménye, hogy Hermann Mark Cristian tanácsos azért perelte be a vásárhelyi önkormányzatot, mert a kiírt határidőn belül a hivatal nem válaszolt hivatalosan iktatott kérdéseire, ezáltal megsértette a közérdekű információhoz való hozzáférési jogát. Vélhetően a POL-os tanácsos által iktatott kérdéseinek is köze lehet a polgármester kirohanásának.

„Felszólítjuk, kérjen elnézést a marosvásárhelyiektől, hiszen magatartásával tulajdonképpen nemcsak minket és közvetlen munkatársait, hanem azokat a választókat alázta meg, akik minket szavazataik révén a közérdek képviseletével bíztak meg. Legyen tekintettel a marosvásárhelyiek méltóságára” – jelentette ki Novák.

Dorin Florea ezidáig még nem nyilatkozott és nem is magyarázkodott a kiszivárgott hangfelvétel ügyében.