Jézus példázataiA példabeszédek a keresztény kultúra alapvető szövegei, talán a leggyakrabban említett bibliai passzusok – éppen ezért nagyon kevesen térnek vissza az elemzésükhöz, annak az általános tévképzetnek hatására, hogy ezekről már mindent tudunk.
Andrei Pleşu, a neves román filozófus, már a kötet alcímében szereplő „elmesélés” szóval jelzi, hogy újszerű megközelítést ajánl, és a Biblia szövegeit nem ismerők számára éppen úgy kíván szólni, mint azokhoz, akik a Szentírás tanulmányozásával napi szinten foglalkoznak.
Pleşu lebontja azokat az előítéleteket, amelyek a példázatokhoz kapcsolódnak. A közvélekedés szerint a „mese” könnyen érthető, a filozófia pedig „nehéz”, noha ennek éppen a fordítottja igaz: a spekulatív gondolkodás rendszerez, osztályoz, leegyszerűsít, míg a példázat, az elbeszélés nyitott, jelentése könnyebben megragadható, de nehezebben kimeríthető.
Filozófiára, kereszténységre és újszerű értelmezésekre és gondolkodásra nyitott embereknek ajánljuk!

További hasonló könyvek


Kalendárium nőknek

Kifejezetten nőknek készült ez a határidőnapló, amely segít ráfigyelni megannyi apró részletére a hétköznapoknak és ünnepeknek. A havi és heti tervezést kivágható bevásárlólistával, házimunkatáblázattal, családi feladatleosztási tervvel könnyíti meg, miközben az oly apró és fontos szokásokat is tudatosítja, mint pl. a megfelelő mennyiségű vízivás, testmozgás, és megfelelő minőségű időtöltés Istennel, önmagunkkal, társunkkal és gyermekeinkkel. Bibliaolvasó […]

A tudatszintek meghaladása

A tudatszintek meghaladása című könyv visszatér az ego megnyilvánulásainak és eredendő korlátainak feltárására, valamint részletes magyarázattal és útmutatással szolgál ezek meghaladásának mikéntjére. Amint azt Dr. Hawkins előző könyveinek olvasásakor is megtapasztalhattuk, az olvasó tudatszintjét már magával az információval történő találkozás is megemeli. Ezzel megnyílik az út a saját és a mások szenvedésének enyhítése előtt, ami […]