October 10, 2012

„Kinőttük magunkat!” – új lendülettel indít az idei könyvvásár

Az idei Vásár – szándékaink szerint – fiatalos lendületet kap azáltal, hogy társszervezőként közreműködik a Marosvásárhelyi Kulturális Központ lelkes és tettre kész csapata, akik ötlet dús hozzáállásukkal gyakorlatilag átrendezték nemcsak a szervezés helyenként rutinná vált folyamatát, de magát az egész rendezvényt is.
Ebben az évben a partnerként együttműködő Nemzeti Színház ad helyet a tényleges – a különben Örkény és Caragiale Centenárium jegyében elképzelt – Könyvvásáron kívül valamennyi járulékos rendezvénynek is.

 

Igazi újdonság, hogy az előző években már megszokott író-olvasótalálkozók, könyvbemutatók, dedikálások, kiadó-bemutatók mellet igen fontos – a különböző korosztályoknak szóló, nagyobb lélegzetű, egész délutánt vagy estét betöltő – koncertek, pódiumműsorok, színházi előadások, felolvasó-estek is teret kapnak.
A szervezők a gyerekeknek külön sarkot terveznek, nekik szóló programokkal, igényeikre szabott rendezvényekkel, gondoskodva ugyanakkor a szülők tehermentesítéséről is.

 

A Könyvvásárral kapcsolatos információk október végétől a vasarhely.ro erre a célra kialakított aloldalán lesznek majd elérhetőek.