October 4, 2019

Kiemelt programjaink

 

Íme az idei vásár kiemelt programjai. Jövünk a többivel is nemsokára. 

 

SZERDA, NOVEMBER 13.

19.00 Nemzeti Színház Nagyterem, színpadtéri stúdió – Monodráma – Darvasi László: Karády zárkája, Rendező: Béres László. Előadja: Bartha Boróka. (A Gyulai Várszínház produkciója.)

 

 

CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 14.

10.00 Színháztér – Megnyitó – A könyv bűvöletében, a Navarra Dance gyermekei. Koreográfus Macaveiu Blanka.

10.15 Nemzeti Színház – Kisterem – Verses gyerekkoncert – Kirándulás  felhőben, Balázs Imre József előadásában.

19.30 Nemzeti Színház Nagyterem – A Sebő Együttes koncertje – Kovács András Ferenc: Árdéli szép tánc. Közreműködik az idén hatvanéves, Kossuth-díjas szerző. (A K & KaArt produkciós iroda szervezésében.)

 

 

PÉNTEK, NOVEMBER 15.

11.00 Nyárádszeredai Művelődési Ház – Nagyterem – A Sebő Együttes gyermekkoncertje – (A K & KaArt produkciós iroda szervezésében.)

 

18.00 Nemzeti Színház – Nagyterem – Prózaajándék Vásárhelynek Mai magyar prózaírók estje. Meghívottak: Darvasi László, Grecsó Krisztián, Láng Zsolt, Németh Gábor, Vida Gábor. Az est moderátorai: Gáspárik Attila és Szegő János. Közreműködnek a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészei.
20.00 Nemzeti Színház – Kisterem – Bogdán Zsolt Ady-estje: Függök ezen a zord élet-párkányon.

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 16.

10.00 Nemzeti Színház – Protokollterem – Versolvasó nap – Gyéresi Júlia színművésznő olvassa fel Ady Endre összes versét.

 

11.00 Nemzeti Színház – Nagyterem – A Sebő Együttes gyermekkoncertje – (A K & KaArt produkciós iroda szervezésében.)
11.00 Nemzeti Színház – Kisterem – Irodalmi matiné – Beszélgetés reggeli és ebéd között: A mai magyar próza tere, avagy szükség van-e mostanság a Bajza–Toldi–Vörösmarthy-támaszra a Petőfi-gyártáshoz?A vélemény-nyilvánítók: Darvasi László, Grecsó Krisztián és Németh Gábor, a „kívülálló” érdeklődő Szegő János, a Magvető Kiadó szerkesztője.

 

19.00 Nemzeti Színház – Nagyterem – Vígjáték – Marie Jones: Kövek a zsebben. Kálloy Molnár Péter és Rudolf Péter előadásában. (A K & KaArt produkciós iroda szervezésében).

 

 

VASÁRNAP, NOVEMBER 17.

11.00 Nemzeti Színház – Nagyterem – Jack Cole dalai – Kovács András Ferenc megzenésített poémáját előadja Fazekas Ernő, Márton Lóránt és Nagy Csongor – (A K & KaArt produkciós iroda szervezésében.)

October 4, 2019

Útmutató a tökéletes olvasósarokhoz

Az utóbbi évek lakberendezési trendjeinek egyik meghatározó pontja a külön olvasósarok, fészek berendezése. Egy otthonos lakás akkor teljesedik ki, ha található valahol egy sarok, ami kizárólag az olvasásnak szánt fészkelő. A könyvvásárra készülve, összeírunk pár szempontot, hogy mitől lesz tökéletes egy olvasósarok. A hely kiválasztása Ha olvasni akarunk, akkor csendre, nyugalomra vágyunk, picit elhúzódunk a […]

September 10, 2019

Jelentkezz olvasójátékunkra!

Idén is meghírdetjük az Olvasd el, és játssz velünk! olvasójátékunkat. Íme a kiírás:    Olvasd el, és játssz velünk! – olvasás-népszerűsítő játék – A Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői évről-évre kiemelt figyelmet fordítanak a kortárs irodalom népszerűsítésére, az olvasóvá nevelésre, ezért a 25. könyves szemlét megelőzően is olvasójátékot hirdetnek a gyerekek és fiatalok körében. A játék […]

November 20, 2018

Valláskritikus mémek és reformátorok karikatúrája

Igaz ugyan, hogy ebben az évben az unitárius egyház ünnepli alapításának kerek évfordulóját és a reformátusok már 501 évesek, de ettől még érdekes dolgok hangzottak el Koinónia kiadó kettős könyvbemutatóján, ahol az egyik tárgy Glenn S. Shunshine Reformáció fotelteológusoknak című könyve volt, a másik pedig Nick Page, A kereszténység majdnem tévedhetetlen története. Előbbi szaklektorával, Adorján […]