October 29, 2018

Idén is lesz Irodalmi Kávéház – program

Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, főpáholy előtti galéria

 

CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 15.

15:00 Főpróba. Az Élő Várad Mozgalom performansza. Zudor János: Romániából jöttem című poémájának felhasználásával írta és előadja Biró Árpád Levente, Kemenes Henriette és Ozsváth Zsuzsa. Rendezte Tasnádi-Sáhy Péter.

 

PÉNTEK, NOVEMBER 16.

14:00 Könyvbemutató – Exit Kiadó – Lupescu Kata: Kalózlány 2. Pokoli kör. A szerzővel Makkai Kinga beszélget.

15:00 Védett vidékre visz-e a szárnyvonal?Fekete Vince legújabb kötetéről, műhelytitkairól, alkotói terveiről a szerzővel Szegő János, a Magvető Kiadó szerkesztője beszélget.

16:00 Ötven plusz…. és a majdani hátrahagyott versekErdős Virág legújabb kötetéről, műhelytitkairól, alkotói terveiről a szerzővel Szegő János, a Magvető Kiadó szerkesztője beszélget.

17:00 Nem könnyű szeméremékszerekkel világport hinteniTolnai Ottó legújabb kötetéről, műhelytitkairól, alkotói terveiről a szerzővel Markó Béla beszélget.

18:00 Duna és Nílus között, avagy mitől leszünk lúdbőrösekKemény István legújabb kötetéről, műhelytitkairól, alkotói terveiről a szerzővel Csuhai István, az Élet és Irodalom szerkesztője beszélget.

 

SZOMBAT, NOVEMBER 17.

12:30 Ókontri – újkontri, avagy máshogy mindenki másOravecz Imre legújabb kötetéről, műhelytitkairól, alkotói terveiről a szerzővel Szegő János, a Magvető Kiadó szerkesztője beszélget.

14:00 Életéhség, mindennapok és békevágy. Diamantstein György és Sebestyén Mihály beszélget Király Kinga Júliával a Mentor Könyvek kiadónál megjelent Az újrakezdés receptjei című könyvének ürügyén.

15:00 Ugyanolyan mások, avagy „na most akkor mondjátok meg, nagyokosok, mi legyen!” – Beszélgetés egy többre érdemesült antológiáról – Káli Király István meghívottai Erdős Virág, Kemény István, Király Kinga Júlia, Oravecz Imre és Szele Anna.

16:00 Könyvbemutató: Kalligram Kiadó – Markó Béla: Bocsáss meg, Ginsberg! című verseskötetéről a szerzővel Mészáros Sándor, a Kalligram Kiadó vezetője beszélget.

 

VASÁRNAP, NOVEMBER 18.

11:00 Bethlenek évszázadai, évszázadok Bethlenjei Káli Király István, Kálmán Attila és Sebestyén Mihály eszmecseréje Makkai Sándor: Egyedül. Bethlen Gábor lelki arca és a Bizony, csoda!, Káli István beszélgetése gróf Bethlen Anikóval című könyvek kapcsán.

 

 

October 4, 2019

Útmutató a tökéletes olvasósarokhoz

Az utóbbi évek lakberendezési trendjeinek egyik meghatározó pontja a külön olvasósarok, fészek berendezése. Egy otthonos lakás akkor teljesedik ki, ha található valahol egy sarok, ami kizárólag az olvasásnak szánt fészkelő. A könyvvásárra készülve, összeírunk pár szempontot, hogy mitől lesz tökéletes egy olvasósarok. A hely kiválasztása Ha olvasni akarunk, akkor csendre, nyugalomra vágyunk, picit elhúzódunk a […]

October 4, 2019

Kiemelt programjaink

  Íme az idei vásár kiemelt programjai. Jövünk a többivel is nemsokára.    SZERDA, NOVEMBER 13. 19.00 Nemzeti Színház – Nagyterem, színpadtéri stúdió – Monodráma – Darvasi László: Karády zárkája, Rendező: Béres László. Előadja: Bartha Boróka. (A Gyulai Várszínház produkciója.)     CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 14. 10.00 Színháztér – Megnyitó – A könyv bűvöletében, a Navarra Dance […]

September 10, 2019

Jelentkezz olvasójátékunkra!

Idén is meghírdetjük az Olvasd el, és játssz velünk! olvasójátékunkat. Íme a kiírás:    Olvasd el, és játssz velünk! – olvasás-népszerűsítő játék – A Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői évről-évre kiemelt figyelmet fordítanak a kortárs irodalom népszerűsítésére, az olvasóvá nevelésre, ezért a 25. könyves szemlét megelőzően is olvasójátékot hirdetnek a gyerekek és fiatalok körében. A játék […]