vasarhely.ro - szobádban a város
Hétfő, 2020. szeptember 21.
MÁTÉ, MIRELLA napja
Menü

Margó

Soós Zoltán megmutatta, hogy a civilség üzenete jelen pillanatban a legfontosabb Marosvásárhelyen. Rossz szó, hogy megmutatta – ez belőle természetesen árad. Ami benne megvan, az jelenleg hiányzik a városból.
Szabó Róbert Csaba Kelj fel, és járj! Szabó Róbert Csaba 2016.06.01.

Videók a városról

A foci EB kocsmában való, magozás és sörözés közbeni nézésén kívül is van élet Marosvásárhelyen. The sky is not the limit (Határtalan égbolt) mottóval szervezett légi bemutatót a Szabadság utcai sportrepülőtéren a marosvásárhelyi Elie Carafoli Repülőklub és a Román Repülőklub. Az érdeklődők a ország legjobb pilótáit – köztük a Hawks of Romania (Románia Sólymai) nevű műrepülő-válogatott csapatát – ejtőernyőseit illetve – a kiállítás során – magán repülőgépeinek egész sorát láthatták, a tehetősebbek pedig kipróbálhatták a sétarepülést is.

A rendezvényt 2009-ben szervezték meg először, az elmúlt években akkora népszerűségre tett szert, hogy a legutóbbi kiadáson több mint nyolcezren vettek részt.

Az idei The sky is not the limit légiparádé hangulatát László József mutatja be.

Kilátó

FHU FHU efi Ezzel az egy szóval nagyon találóan össze lehet foglalni a közszállítás jelenlegi helyzetét Marosvásárhelyen. Persze, a normatív magyar helyesírás szerint pfujolni (pfuj) kellene, vagy legalább fujolni (fuj), de úgy vélem ekkora nyelvi csúsztatással is fedjük még a valóságot.

Szavazógép

Hány fesztivált vállalsz be idén nyáron?