Kedd, 2020. május 26.
FÜLÖP, EVELIN napja
Menü

Hírtér

Hétfő, 2015. január 12.

Változás várható a kötelező gépjármű biztosításoknál


Darius Vâlcov pénzügyminiszter a Facebook közösségi oldalán javasolta, hogy változtatni kellene a fiatal gépkocsi tulajdonosok autóbiztosítására vonatkozó rendeleten. Állítása szerint Victor Ponta miniszterelnök egyetért a javaslattal és támogatja is azt.
A közösségi oldalon közzétett bejegyzés szerint, Darius Vâlcov felkéri a Pénzügyi Felügyeleti Hatóságot, hogy módosítsák a 25 év alatti autótulajdonosokra vonatkozó gépjármű biztosítás rendszerét. Jelen pillanatban a fiatal sofőrök akár 2 ezer lejt is fizethetnek évente a tulajdonukban levő jármű kötelező biztosításáért.
Amint arról beszámoltunk, decemberben figyelemfelkeltő kampányt indított a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) a fiatal gépjármű-tulajdonosokat érdekeit képviselve Gyorshajtásért büntess, ne a korom miatt! szlogennel.
A törvény által előírt, a biztosító társaságok számára kötelező biztosítási díj megállapításában, a kártalanítási kifizetések ellensúlyozására, a veszélyeztetett korosztályt, a fiatalokat, több elkerülő módszerre kényszerítették. A tulajdonukban lévő járműveket vagy más országokban, vagy a szüleik, nagyszüleik nevén jelentik be a járműnyilvántartó hatóságoknál. Mint írják, nem tisztességes eljárás az, hogy az érintett korosztályt (a 18-30 év közötti fiatalokat) megbüntessék a biztosítótársaságok ügyintézési inkompetenciája és további hibás adminisztrációi miatt.