Hétfő, 2019. december 9.
NATÁLIA napja
Menü

Hírtér

Kedd, 2015. november 17.

Újabb miniszterjelöltet menesztett Cioloș


Dacian Cioloș kinevezett kormányfőjelölt egy újabb miniszterét törölte a kormánylistájáról, Cristina Guseth-et, az igazságügyi miniszteri tisztség várományosát váltotta le.
 
Cioloș kedden hajnalban erősítette meg a Facebook-oldalán, hogy Guseth-nek mennie kell. Sajtóértesülések szerint helyette Mihai Selegeant tette meg az igazságügyi minisztérium élére. Mint ismert, tegnap a miniszterjelölteknek a parlamenti bizottság előtt kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, ahol Guseth teljesített a leggyengébben. A honatyák egyszerű kérdéseitől is zavarba jött, amelyekre nem is tudott válaszolni. Cristina Guseth meghallgatása után elismerte, hogy gyengén teljesített.
 
A kormányfőjelölt közösségi oldalán azzal magyarázta a minisztercserét, hogy nem akarja aláásni az igazságügyi minisztérium hitelét. A vasárnap közzétette miniszteri listán ez már a második csere, ugyanis a Andrei Baciut azt követően váltotta le a kormányfőjelölt, amint a 29 éves orvosról alsógatyás fotók kerültek elő, amelyek a volt modell-karrierjéből származnak.
Dacian Cioloș új jelöltje Mihai Selegean, a bukaresti Igazságügy Intézet volt igazgatója. A 40 éves jelölt Bukarestben végezte el a jogot, több külföldi szakképzésen vett részt, egyebek mellett a budapesti Közép-Európai Egyetemen (CEU). 
 
A hétfői meghallgatáson az alakuló Cioloș-kabinet 22 minisztere közül 21 alkalmasságát pozitívan értékelték a honatyák, míg Vasile Dâncut kedden járul a honatyák elé, ugyanis a tegnapi meghallgatást megelőzően hirtelen rosszul lett, és kórházba kellett szállítani.
Cioloș miniszteri listájáról és a korményprogramjáról ma fog szavazni a parlament. (Mediafax)