Kedd, 2020. augusztus 4.
DOMONKOS, DOMINIKA napja
Menü

Hírtér

Hétfő, 2016. november 28.

Új honlapot indított a Kulturális Minisztérium


Beindította új honlapját a Kulturális Minisztérium. A cultura.ro Corina Şuteu tárcavezető szerint újabb lépést jelent az átlátható közigazgatás irányába. Şuteu azt írta a Facebookon: A minisztérium honlapja tíz évet várt az aktualizálásra külalak és interaktivitás terén, mostani formája előrelépést jelent a kultúra iránt érdeklődő állampolgárokkal folyó kommunikáció hatékonyabbá tételéért. 

A kulturális miniszter reményét fejezte ki, hogy az új honlap közelebb hozza egymáshoz a szaktárcát és a művészeket, értelmiségieket, a kultúra terén tevékenykedőket. 

A Zitec nevű programozócég által ingyen elkészített honlap struktúrája egyszerű és áttekinthető, jól alkalmazható különféle elektronikus kommunikációs eszközökön, nyelvezete közérthető, és struktúrája azt is megengedi, hogy a jövőben többnyelvűvé alakítsák - írja Corina Şuteu. 

A honlapot önkéntesen készítette el a Zitec (programozás), Wanda Hutira (illusztrációk, infografikák), Adi Bulboacă (fotó) és a Cărtureşti (tanácsadás) - tette hozzá a kulturális tárca vezetője. (Agerpres)