Péntek, 2017. december 15.
VALÉR napja
Menü

Hírtér

Szerda, 2016. április 27.

Pár nap és startol a Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál


Idén immár 19. alkalommal szervezik meg a már hagyományossá vált Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivált. A lassan két évtizedes múlttal rendelkező esemény idén május 4-e és 7-e között lesz megrendezve, amely tökéletes alkalom az ismerkedésre, barátságos versengésre ugyanakkor a fergeteges bulik színteréül is szolgál. Az erdélyi egyetemista élet egyik alapkövévé vált a minden évben megrendezett többnapos fesztivál, amelynek idén a Star Wars a témája.
 
A sebesen közeledő fesztivál programját számos koncert tarkítja, többek között színpadra lép a Halott Pénz, koncertezni fog az Intim Torna Illegál, de megadja a hangulatot a Koszika & The HotShots és Palma Hills is, viszont a legnagyobb bulit a záróestén a Bagossy Brothers Company és a The Pinwheels biztosítja. A koncerteket követően szabadtéri buli várja a résztvevőket, ahol hozzáértő dj-k biztosítják majd az ütős zenét.
 
A hivatalos megnyitó, ami magába foglalja a nagyszabású felvonulást, május 4-én, szerda délután zajlik a város központjából kiindulva, ám egy tisztességes fesztiválhoz illően, a 0. napon, kedden, gitárest indít el mindenkit a diáknapos túrán. Az ezt követő napokon, a szombati döntőkkel bezárólag, már reggel beindul az élet, a 41 csapat összecsap a különböző sportokban (futball, kosárlabda, röplabda, lábtenisz), fiúk és lányok egyaránt. Délutánonként sem a sziesztáé a főszerep, az ügyességi- és kocsmajátékok, kincskeresés kerül előtérbe, hogy a versenyzők lélekjelenlétükkel és kreativitásukkal is értékes pontkan gyűjtsenek maguknak. A pontvadászat a diáknapos gálával zárul, ahol a hat élvonalbeli csapat küzd a győzelemért.
 
Az összes koncertre érvényes bérletet április 27. és május 4. között 50 lejért lehet váltani a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség székházában. A bérletet vásárlók között 3 darab Electric Castle belépőt is kisorsolnak.
További részletekkel az esemény Facebook oldalán szolgálnak a szervezők. A részletes program itt olvasható.