Kedd, 2020. május 26.
FÜLÖP, EVELIN napja
Menü

Hírtér

Kedd, 2015. január 27.

Nem csitul a reptérvita, pert nyert Kolozsvár


A kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér megnyerte a pert, így a vásárhelyi önkormányzat nem támogathatja a helyi Transilvania reptér parkolójának felújítási munkálatait.
Maros Megye Tanácsa 3 millió lejt szavazott meg a marosvásárhelyi repülőtérnek egy parkoló kialakítására, viszont az Európai Uniós szabályzat szerint a közpénzeket nem lehet magáncégek fejlesztésére költeni. A Kolozs megyei törvényszéken ítélete, miszerint a tanács által meghozott határozatot hatályon kívül helyezik, még nem jogerős.
Tavaly októberben szintén pert nyert a kolozsvári repülőtér a Maros Megyei Tanács ellen, miszerint a reptér bejáratának valamint parkolójának rendbetételére szánt 89 millió lejes megtérítendő pénzösszegről szóló határozatot vissza kell vonni, mert semmilyen mértékben nem járul hozzá a légi szolgáltatások elősegítéséhez. Egy további megyei tanácsi határozatot azért kell visszavonni, mert nem tartja be az uniós törvényes kereteket a repülőgépek földi kezelésének finanszírozását illetően, és előnyhöz juttatja a marosvásárhelyi repülőteret más repülőterek rovására.