Hétfő, 2020. szeptember 28.
VENCEL napja
Menü

Hírtér

Csütörtök, 2016. október 13.

Ilyen obszcén módon beszél Florea, ha nem hallja a nagyközönség


Kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyen Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere igencsak ingerült hangon arról oktatja ki az önkormányzat alkalmazottait, hogy miként kell viselkedniük a tanácsosokkal. Az elöljáró indulatosan tálalt instrukcióról készült felvételt - amely vírusként terjed az interneten - az inmures.ro szerezte meg.
 
 
A hangfelvételen az ötödik mandátumát töltő polgármester azt magyarázza a hivatal munkatársainak, hogy munkaidejükben ne álljanak szóba a tanácsosokkal, ne áruljanak el semmit a munkájukkal kapcsolatosan, ugyanis Florea szerint ez nem áll a munkaköri leírásukban.
 
Azt pontosan nem tudjuk, hogy a hangfelvétel mikor készült, viszont azt sejteni lehet, hogy köze lehet Hermann Mark Cristian tanácsoshoz is, aki azért perelte be a vásárhelyi önkormányzatot, mert a kiírt határidőn belül a hivatal nem válaszolt hivatalosan iktatott kérdéseire, ezáltal megsértette a közérdekű információhoz való hozzáférési jogát.
 
Mindemellett a hangfelvétel alapján úgy tűnik, hogy Dorin Florea a hivatalban elővette az igencsak alpári stílusát, a hivatásához nem illő hangnemben beszél, minden második szava „tâmpit”, „golan”, „gunoi” stb. Úgy tűnik polgármesterünk ha épp nem a kamerák előtt áll, akkor megengedi magának, hogy obszcén szókincsét használja, ha beosztottjaival beszél. 
 
„Dorin Florea, Marosvásárhely megyei jogú város polgármestere ebben az alpári stílusban beszél ma a városi tanácsosokról, a beosztásában lévő alkalmazottakat egyenesen lehülyézi, a rendőrt aki a jogosítványát bevonta letrógerezi, az egyik nőt pedig lekurvázza. Méltó ez a magatartás egy városvezetőhöz szerintetek?  
Sajnálattal veszem tudomásul, hogy 16 évnyi mandátum után sem tanulta meg a polgármester úr, mit jelentenek a demokratikus játékszabályok...” – írja a hangfelvétel hallatán Hermann Mark Cristian, a POL helyi tanácsosa.