Hétfő, 2018. február 19.
ZSUZSANNA napja
Menü

Hírtér

Csütörtök, 2015. február 19.

Filmkocka-jegyek a Márton Áron filmért


Az Áron Film Egyesület  5, 10 és 50 lejes adományozó filmkocka-jegyeket bocsátott ki, amelyek kiváltásával bárki támogathatja a Márton Áron püspök  és népe életét bemutató filmet. Az adományozó filmkockajegy megkönnyíti az adomány átadását és biztosítja az adományozó nevének dokumentálását, melyhez az egyesület hálából ragaszkodna. Az adományozó a filmkockajegy felső részére kell felírja a nevét, míg a jegy hátlapjára a lakhelyét, majd ezt a részt letépve az adománnyal együtt kell az urnába dobni.
Az adományozó filmkockajegyek megtalálhatóak a Merkúr üzletekben de hamarosan más kereskedelmi központokban is fellelhetőek lesznek. A cégek, intézmények az egyesület honlapján megtalálhatják a banki átutaláshoz szükséges adatokat. Aki más úton szeretné segíteni a film létrejöttét, az adományát beviheti bármely plébániára, parókiára.
Amennyiben az adományozás jól halad, a négy évszakos forgatását terv szerint idén ősszel kezdenék el  Csíkszentdomokoson.
 
Mint ismeretes, a Márton Áron szellemiségét valló közösség összefogásával és anyagi támogatásával készítenénk el a püspök életéről szóló nagyjátékfilmet. Ez a film (melynek költségvetése 1 millió euró) Erdély legkritikusabb történelmi korszakának küzdelmeit, ugyanakkor a legszebb erkölcsi győzelmeit hivatott szemléltetni. Mivel a filmnek közösségi súlypontja van, ezért többezer szereplőt vonnának be, több mint 20 helyszínen, 140 helység lakóit tervezik megszólítani.
Az egyesület fontosnak tartja a Márton Áron-misszió  mozzanataként az emberekkel való személyes találkozását, mely során lehetőség nyílik arra, hogy az alkotást támogatva a közösségek tanúságot tegyenek a hitükről, az együttműködési képességükről, a kölcsönösségre és az egymásért érzett felelősségre építve. Az egyesület február 19-én, csütörtökön a Marosvásárhelyi Területi Rádió Stúdiótermébe várja az érdeklődőket délután 5 órára.