Péntek, 2020. május 29.
MAGDOLNA napja
Menü

Hírtér

Kedd, 2015. május 19.

Bombát találtak egy románokat szállító buszon


Csőbombát találtak egy románokat szállító autóbuszon, amelyre a Prágából Várnába tartó járaton bukkantak az M0 autópályán haladva – írja a Mediafax.
 
A bolgár rendszámú busz egy romániai cég tulajdonában van, az utastérben egy bolgár és 34 román személy volt. A busz sofőrje  szombat este szúrós szagra figyelt fel, majd egy gyanús csomagot talált a csomagtérben, ezt követően értesítette a magyarországi hatóságokat. Rengeteg rendőr vonult ki a helyszínre, egy közeli éttermet és egy benzinkutat is kiürítettek. „Amikor kinyitottuk a táskát, egy csövet, egy órát és kábeleket találtunk benne. A csövet szigetelőszalaggal körbetekerték. Amikor megláttuk, mindenki messzire szaladt” – mondta a hvg.hu szerkesztőségének Dragomir Petkov, a buszt üzemeltető cég igazgatója.
 
 
(Forrás: mti)
 
A szemtanúk közül többen egy 25 év körüli, gyanús külsejű, alkoholszagú figuráról beszéltek, aki egy Brnónál tartott rövid pihenő során tűnt el, a csomagját azonban a buszon hagyta. Sejthető volt, hogy valami fontosat találtak a rendőrök a gyanús csomagban. Ugyanis vasárnap hajnalban, 7 órával a riasztás után még mindig a buszon dolgoztak a helyszínelők, az ülések között kutattak nyomok után.
 
A Mediafax hírügynökség arról számolt be, hogy nagy valószínűséggel az Iszlám Állam terrorcselekedete volt a buszon hagyott csőbomba. Ivan Boiajiev, bolgár szakértő szerint a buszon talált bomba hasonló szerkezetű, mint az egyéb támadásoknak használt bombákkal. A házi készítésű bomba benzinből és acetonból készült, valamint egy elektromos kijelzőt és egy időmérő eszközt is magába foglalt.