Kedd, 2020. augusztus 4.
DOMONKOS, DOMINIKA napja
Menü

Hírtér

Kedd, 2016. november 29.

Befejezték a Berek utca felújítását


Másfél év kellett ahhoz, hogy a feltúrt Berek utcát leaszfaltozzák és végre kivonuljanak a munkagépek.
 
Claudiu Maior, a polgármester személyi tanácsadója úgy fogalmazott, hogy egy régi ígéretről van szó. Igen, az utca lakói már másfél éve várják, hogy végre az utcába autóval is be lehessen hajtani.
 
A Berek utcában a föld alatti ivóvíz-, illetve szennyvezetékek cseréjét még tavaly kezdték el, elméletileg 2015 augusztusáig be kellett volna fejezni. Ennek ellenére nap mint nap kész munkatelepen éltek a lakók. A munkálatok elhúzódása annak köszönhető, hogy a kivitelező a csatornahálózat mélységét és esési szögét eltévesztette, és a hibát csak a munkálatok befejeztével vették észre, így azt újra kellett kezdeni, a ízvezetékek lefektetésénél ejtett hiba miatt a gödröket újra kellett ásni, viszont a munka egyik pillanatról a másikra félbemaradt: alkalomadtán a munkások megjelentek a helyszínen, dolgoztak egy keveset, majd napokig, sőt hetekig arra sem dugták az orrukat.
 
Amint arról hírt adtunk, az elégedetlen helybéliek megelégelték a tűrhetetlen állapotokat, és július 10-én tüntetést szerveztek: kiültek házaik elé az úttestre és békésen beszélgettek. A megmozdulásnak felhívó jellege volt a hatóságok felé, miszerint megelégelték a félvállról vett munkát, valamint petíciót is megfogalmaztak az ügy kapcsán. A békés tüntetés hatására pár napon belül ismét munkagépek jelentek meg az utcában: kavicsréteget szórtak az úttestre, elhelyezték a csatornafedőket, és a hét végén nekifogtak az aszfaltozásnak is.
 
Gyakorlatilag 1000 négyzetméternyi felületet kellett leaszfaltozzanak. A munkálatok kivitelezését a helyi költségvetésből állták.