Kedd, 2020. május 26.
FÜLÖP, EVELIN napja
Menü

Hírtér

Hétfő, 2015. november 16.

Dragnea „iktatta ki” az exmodell miniszterjelöltet


Liviu Dragnea, a szociáldemokraták elnökének ráhatására „iktatták ki” Andrei Baciut a miniszterek listájáról. A PSD-elnök személyesen hívta fel Dacian Cioloșt, hogy szóvá tegye azt, hogy alsónadrágban pózoló személyeket nem fognak egyetlen egy szaktárca élére se megválasztani.
 
„Elmondtam, a PSD nem szavazhatja meg a kormányt, ha ez az úr a kormány tagja marad. Elsősorban az orvosok körében és az egészségügyi rendszerben volt elfogadhatatlan, vajon hogy érezték volna magukat egy ilyen egzotikus személlyel a minisztérium élén?” – mesélte mai sajtótájékoztatóján Dragnea a Cioloș-al folytatott megbeszéléseit e témában.
A PSD elnöke szerint a kinevezett miniszterelnök-jelölt által összeállított miniszteri listájáról többek között szakmai tapasztalatai híján lóg ki a sorból Andrei Baciu, akinek a kinevezését pár óra alatt visszavonta Cioloș.
 
Amint arról beszámoltunk, alig néhány óráig volt az egészségügyi miniszteri poszt várományosa vasárnap Andrei Baciu szívsebész. Bár Cioloș külföldi tapasztalatokkal rendelkező „kórházi menedzsmentben is” otthonos fiatal sebészként mutatta be a miniszterjelöltjét, önéletrajzából hamar kiderült, hogy a jóképű, 29 éves orvos alig négy éve végezte el az egyetemet, a szívsebészeten még csak gyakornoki szerep jutott neki, a róla készült fotók alapján pedig inkább szívtiprónak, mint szívsebésznek tűnik.