Kedd, 2020. május 26.
FÜLÖP, EVELIN napja
Menü

Esemény

Vasárnap, 2014. április 27. 09:00
Somostető

X. Szász Albert emlékverseny


A Master Ski & Bike sportklub, valamint a Szász Albert Alapítvány szervezésében április 27-én Marosvásárhelyen, a Somostetőn kerül sor a X. Szász Albert emlékversenyre.
 
A nagyszerű sportember emléke előtti tisztelgés mellett e verseny célja a tömegsportok, az egészséges életmód, valamit a Fair Play szellemiség népszerűsítése. Fel akarják hívni a marosvásárhelyiek (de nem csak) figyelmét az ülő életmód okozta betegségek veszélyeire: tüdő, szív és érrendszeri betegségekre, a túlsúlyos gyerekek helyzetére, a kevés iskolai tornaórára, valamint a természetben töltött szabadidő gyönyöreire, és nem utolsó sorban a Somostető szépségére.
 
Az Atletika szövetség által is jegyzett versenyre női és férfi kategóriákban, hat korosztály szerint, három különböző távra lehet benevezni. I-IV osztályos gyerekek 1000 m (egy kör a somostetői parkban), junior III, 2000 m (2 kör), junior I, junior II, valamint ifjúsági és felnőtt korosztálynak 12 km-es távot kell szaladniuk a Somostető és a Cinegetető között. 
 
A versenyre a benevezés díjtalan, és különös szeretettel várnak minden sportbarátot, egykori tanítványokat, kollégákat, illetve azokat is, akik úgy érzik, hogy nem tudnák leszaladni egyik távot sem, hisz lelkes szurkolókra, támogatókra is szükség lesz.
Benevezni a helyszínen, április 27-én, vasárnap reggel 9 órától lehet.