Kedd, 2020. május 26.
FÜLÖP, EVELIN napja
Menü

Esemény

Hétfő, 2014. május 5. 18:00 - Péntek, május 9.

Születés Hete


Marosvásárhely idén is csatlakozik a Születés Hete rendezvénysorozathoz, amelynek keretében szakmai és tájékoztató jellegű előadásokkal, összejövetelekkel szólítják meg a fiatal párokat, várandósokat, szülőket. A május 5-9. között zajló rendezvénysorozatnak több társszervezője van: a VÉDEM – Marosvásárhelyi Édesanyák Egyesülete, a Lurkó Kuckó Egyesület, valamint a Familia Centrum Egyesület mellé idén csatlakozott a Monchitchi Hordozóklub is.
 
Mit tehetek én? Mi az ami rajtam múlik? Mit tehetünk közösen? kérdések jelentik a Születés Hete idei rendezvénysorozatának mottóját. Az ötnapos program olyan eseményeket tartalmaz, amelyek többek között a családtervezéssel, szüléssel és születéssel, valamint a szoptatással, illetve hordozással kapcsolatosan hiteles információkat kínálnak az érintetteknek. 
 
Kiemelt figyelmet érdemel a hétfői indító előadás, amelyen a jó orvos-család kapcsolatról beszélgetnek a szakavatott meghívottak. Terítékre kerül ismét a dúlaság, valamint a koraszülés és az esetleges szülési károsodások is. De fontos szerepet kapnak az idei rendezvénysorozaton az apák, a gyermeknevelésben betöltött szerepükről rendhagyó módon Marosszentgyörgyön beszélgetnek az érdeklődők. A Születés Hete idei programjának színfoltjai még a Freedom 
for birth című film vetítése, valamint a Táncol a család jeligéjű táncház, ahova kicsitől nagyig, mindenkit várnak a szervezők.
 
A rendezvény részletes programját megtalálják a VÉDEM Egyesület internetes honlapján és Facebook oldalán, a helyi sajtóban, valamint a baba-mamaklubokban, illetve játszóházakban kifüggesztett plakátokon.